преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Lek City Case и Soundprophet с общ концерт в София през ноември

Бандите ще свирят в Gramophone Live&Event Club на 11 ноември

Публикувано на 26 Октомври 2022
Lek City Case и Soundprophet с общ концерт в София през ноември

Lek City Case и Soundprophet ще се качат за първи път заедно на сцена. Събитието ще бъде в клуб Gramophone Live&Event Club в София на 11 ноември, петък.

Тежко, но и деликатно, арт звучене извън шаблона, концептуални, честни текстове за емпатия, прозрения и неподражаемата сурова енергия на свиренето им на живо. Soundprophet, които не са имали клубен лайв от три години в столицата, са нетърпеливи да се завърнат към живите концерти след паузата. Алтернативната рок банда, формирана през 2010 в София, има в музиката си инди и гръндж влияния от 90-те, хард рок акценти от 60-те и 70-те години и … звън. Изпълненията им на живо, неподправени и ярки, са пристрастяваща енергия за публиката. Soundprophet има два албума – More Тhan Аny Spoken Words oт 2013 и Revalation от 2017. В момента групата работи върху още по-мелодични и многолики парчета с алт-рок естетика. Antimatter е последният им видео сингъл, в който бандата разглежда разрушителните сили на времето ни.

Lek City Case свири ярък пост-гръндж и саутърн рок и идва от Бургас, където е създадена през 2013. Групата преминава през различни етапи от развитието си и вече е стабилна част от българската алтернативна сцена и една от актуалните и работещи постоянно банди у нас. С пет успешни сингъла, дебютен албум на път и редица запомнящи се концертни и фестивални участия, бандата се качва отново на столична сцена с гръм и трясък, докато актуалният им сингъл - New Dawn, продължава да държи челни позиции в единствената рок класация за българска музика у нас.

Повече информация за групите и събитието има тук.

Билетите са на цена 15лв. и са достъпни на сайта на Bilet.bg.

Ключови думи: