преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Soundprophet се завръщат с нов сингъл "Antimatter"

Българската гръндж банда представи първа нова песен от три години

Публикувано на 17 Юни 2022
Soundprophet се завръщат с нов сингъл
Снимка: Чавдар Чернев

Днес е премиерата на "Antimatter" – новия сингъл на Soundprophet.

Aлтернативната банда се завръща с първата си нова авторска музика от три години насам, а парчето е деликатна и мъдра елегия, с която Пенко, Митко, Георги и Ники се завръщат категорично на музикалната сцена.

"Аntimatter" идва с дълбочината и емоционалния размах, които българските почитатели на алтернативния рок са свикнали да получават от Soundprophet. Новата песен на бандата е проницателен и изящен разказ за опустошителните сили, властващи във века, в който живеем и всички преходни удоволствия, които нашето време предлага – тези, които ни съблазняват и покриват с лепкава антиматерия светлината, любовта и смисъла на думите и взаимоотношенията ни с останалите.

„Днешният свят ни предлага множество заместители на истинските неща. И ние сме сякаш засмукани от тяхната привлекателна сила като в някаква черна дупка. Нямаме време, нямаме пространство в сърцето си, в ума си за обикновените човешки радости, а сме ги заменили с модерните изкушения – телевизия, интернет, време с телефон в ръка, фалшиви новини и със суетната ни игра в мрежата,“ споделя Пенко Скумов, автор на текста към парчето.

Емоционален и изключително въздействащ е и видеоклипът към Аntimatter. Той е по идея и изпълнение на талантливия творчески тандем Антония Гласкова и София Зашева. Антония, която е графичен дизайнер и фотограф и София, ретушор и асистент фотограф, обединяват сили през 2017 за редица лични идеи с фокус „бягството от съвършения образ“, сред които много фотографски проекти и още два музикални видеоклипа – "Decompression" на "40 Days Later" и "Камък" на Smallman.
Без съмнение, настроени на една и съща гръндж честота, режисьорите дават роля на всеки един от членовете на групата със собствена история във видеото, за да допринесат за общия мотив в песента, с която Soundprophet се завръщат на българската рок сцена.

Soundprophet имат издадени два албума – More Than Any Spoken Words през 2013 и Revelation през 2017.

Ключови думи: