преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Следващият албум на Judas Priest ще включва и музика, написана от Глен Типтън

Анди Снийп ще продължи да свири на китара на турнетата

Публикувано на 01 Юли 2021
Следващият албум на Judas Priest ще включва и музика, написана от Глен Типтън
Снимка: Photo by Theo Wargo/Getty Images

Китаристът Глен Типтън, който сподели през 2018-а година, че страда от болестта на Паркинсон, ще участва като автор и в следващия албум на Judas Priest. Това сподели вокалистът Роб Халфорд в ново интервю.

Мястото на Типтън на турнетата отново ще бъде заето от продуцента Анди Снийп.

Глен Типтън беше достатъчно здрав, за да се появява на сцената с групата понякога и да изпълнява по няколко песни.

„Аз, Ричи и Глен сме все така гладни за създаването на нов материал за Priest, дори повече отпреди. Особено Глен и аз сме правили това от толкова време, но с Ричи сред нас, сме още по-продуктивни. Той просто е като един безкраен кладенец от рифове и идеи“, сподели Роб Халфорд. Той сподели, че звукозаписната сесия, която са направили в студиото на Глен Типтън през февруари миналата година, е била изключителна, а самият Роб Халфорд „обожава началото на процеса по създаването на нов албум“.

„Вероятно ще направим още две или три звукозаписни сесии. Чувстваме, че вече до голяма степен имаме написан албума, но ние сме много самокритични и самоанализиращи работата си, защото знаем, че зад нас стои съкровище от метъл история и не искаме да сваляме нивото. Искаме да сме сигурни, че това, което правим, притежава същите характеристики, класа и качество, каквото и всичи албуми на Priest, които сме правили“, каза още Халфорд. Той обаче уточни, че групата е напреднала в процеса и албумът ще се появи „по-скоро рано, отколкото късно“.

Колкото до участието на Глен Типтън в звукозаписния процес, Халфорд коментира:

„Той все още е китарист. Очевидно, той свири на китара по по-различен начин сега, защото има това нещо в своя живот – Паркинсон, с което се бори ежедневно. Но никога досега не се е оставял то да го надвие. Той е способен да създава песни по начин, който е толкова ценен, колкото преди. Знам със сигурност, защото поддържаме връзка, че той гради собствено разклонение от музикални идеи, а Ричи прави същото в Нешвил. Ще се съберем скоро заедно в студиото и ще изслушаме всичко, което сме събрали до момента. И това ще е един чудесен ден! Ще ни трябват два дни, за да минем през всичко“, допълни музикантът.

Judas Priest най-сетне се отправят и на турне. Това ще се случи през септември, когато стартира тяхното турне в Северна Америка - „50 Heavy Metal Years“, в което ще се включат и Sabaton.

Ключови думи: