преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Роб Халфорд от Judas Priest разкри, че се е преборил с рак на простатата

В момента той е в ремисия

Публикувано на 17 Октомври 2021
Роб Халфорд от Judas Priest разкри, че се е преборил с рак на простатата

Роб Халфорд, легендарният фронтмен на Judas Priest, разкри в ново интервю, че се е преборил с рак на простатата и в момента е в ремисия. Той е бил диагностициран със заболяването през пролетта на 2020-а година и е получил лечение, след което го е повторил в началото на тази година.

„Имах своята малка битка с рака преди година, която вече мина и в момента съм в ремисия, слава Богу. Това се случи докато всички бяхме в локдаун...В този момент от живота си изпитвам единствено благодарност, продължавайки да правя това, което обичам най-много“, сподели Халфорд.
Прочутият музикант добавя, че диагнозата е дошла след серия подробни тестове и симптоми, които първоначално са се появили през 2017-а година.

„Почувствах комбинация от шок, ужас, а по някакъв странен начин, облекчение – поне сега знам!...“Ще умра ли?“ беше това, което постоянно се питах. Познавам хора, починали от рак на простатата. „Не, няма да умреш, Роб“, ми каза д-р Али“, написа Халфорд в допълнение към автобиографията си „Confess“.

Роб Халфорд е претърпял операция на простатата през юли миналата година, за да бъде премахнат тумора, но през следващата година е открит друг, което е довело до радиационна терапия през април и май. През юни обаче, той най-сетне е получил добрата новина, че е в ремисия и от рака няма следа.

„Беше изтощаваща година, не мога да отрека, но съм радостен, че минах през нея“, пише музикантът и продължава – „...потъвах в гнева си, но нещата се промениха, когато видях реклама за детската болница във Финикс – показваше деца с рак. Някои бебета. Лежаха там, с тръби излизащи от тях, борещи се за живота си. Не знаеха какво става...това ме накара да се почувствам напълно засрамен от себе си – Роб, как смееш да си толкова себичен? И от тази секунда промених цялата си психическа нагласа спрямо заболяването ми“.

Вокалистът на Judas Priest не е споделял надлъж и нашир, че има раково заболяване, но сега, обявявайки публично случилото се в новата глава към биографията си, той призова всеки от мъжката част от фенбазата на групата и читателите на „Confess“ да проверят състоянието на простатата си.

Ключови думи: