преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Ричи Фокнър сподели детайли за ужасяващия аневризъм, който получи на сцената

Той получи разкъсване на аортата по време на участие с Judas Priest на феста Louder Than Life

Публикувано на 06 Октомври 2021
Ричи Фокнър сподели детайли за ужасяващия аневризъм, който получи на сцената

Китаристът Ричи Фокнър излезе с изявление, в което описва момента, в който получи разкъсване на аортата на сцената, по време на сета на Judas Priest на фестивала Louder Than Life. Ето и емоционалното му обръщение:

„Винаги съм бил благодарен за възможностите, които са ми се предоставяли. Винаги съм се считал за най-големия късметлия – да имам възможност да изпълнявам любимата си музика, да го правя с любимата си банда и то пред любимите хора по света. Да мога да напиша това сега към всички вас е най-големият дар от всички тях.

Гледайки кадри от фестивала Louder Than Life в Кентъки, мога да видя изписани на лицето ми объркването и мъката, което усещах, докато изпълнявах „Painkiller“, а в този момент аортата ми се разкъсваше и започваше да изпълва с кръв гръдната ми кухина.

Получих това, което лекарите наричат аневризъм на аортата и пълна дисекация на аортата. От това, което научих от моя хирург, хората в подобно състояние обикновено не стигат живи до болницата.

Аз бях закаран в близката Rudd Heart & Lung Center и бързо влязох в спешна операция, което продължи десет часа и половина.Пет части от гърдите ми бяха заменени с метални компоненти. Буквално в момента съм направен от метал.

Всичко можеше да завърши много по-различно – имахме сет от едва един час, заради това, че Metallica имаха изпълнение селд нас. И се запитах, ако беше пълен сет, дали щях да свиря до пълен колапс? Ако не бях в състояние на толкова висок адреналин, дали моето тяло щеше да е способно да издържи достатъчно дълго, за да стигна до болницата?

Невероятният Heart & Lung Center беше само на четири мили от мястото, където имахме концерт – а ако беше по-далеч...

Винаги можем да се докараме до побъркване с подобни мисли, но за щастие съм все още жив. Каквито и да бяха обстоятелствата, истината е, че гледайки кадрите,  знаейки това, което знам в момента, виждам един умиращ човек.

Стигнах до сълзи и смирение покрай реакциите на приятели, семейство, фантастичната ми група, екип и мениджмънт, а също така вие, хора, изпращайки ми видеа и съобщения с подкрепа и любов през последната седмица – благодаря ви толкова много и въпреки че имам да извървя пътя към възстановяването, в момента, в който мога да стана и да свиря, ще сте първите, които ще го научите, а ние ще се завърнем, доставяйки ви нашата музика!

Още нещо, маниаци, това дойде напълно неочаквано за мен – нямам история на сърдечни заболявания, нямам запушени артерии и т.н....дори нямам висок холестерол, но това можеше да е моят край. Ако имате възможност да проверите състоянието си, направете го за мен, моля.

Изпращам много любов и ще се видим скоро“

„Painkiller“ беше последната песен в сета на Judas Priest, а Фокнър довърши парчето, след което беше закаран по спешност в болница. Priest отложиха оставащите двадесет и пет дати от турнето си в Северна Америка след като стана ясно, какво е състоянието на китариста.

Пожелаваме бързо и пълно възстановяване на страхотния Ричи Фокнър – истински метъл герой!

Ключови думи: