преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

The Ocean с концерт в София на 26 септември

Публикувано на 01 Май 2022
The Ocean с концерт в София на 26 септември

Германската прогресив/пост метъл група The Ocean идва в София на 26 септември в клуб Mixtape 5.

Освен легендарните The Ocean, на сцената ще видим и още 2 супер интересни групи - антиутопичните LLNN от Дания (пост-метъл) & Playgrounded от Холандия и Гърция (прогресив метъл).

Повече от 20 години The Ocean (Collective) изследват дебрите на тежката и мрачна музика. Изследвайки дълбините на човешкото съзнание, космоса, битието и небитието, The Ocean разгръщат величествени пиеси, отекващи с тежестта на техния почерков пост метъл.

Отдавна разпънали рамките на стила и с 9 горещо посрещнати от критика и фенове албума зад гърба си, днес The Ocean са стил сами по себе си, разливайки прогресив метъл търсения със смазващата звукова чистота и тъмна тежест на пост и слъдж метъла.

През 2020, в разгара на пандемията The Ocean издадоха втора част на концептуалния си албум “Phanerozoic” – толкова въздействащ запис, че и без подкрепата на мащабно турне и каквато и да е концертна дейност, той влезе в Топ 10 в класацията за албуми на Германия. Първото им турне от три години насам ще ги срещне отново с българските им фенове – според тях самите едни от най-вдъхновяващите публики, пред които са свирили.

Metal Hammer твърдят, че LLNN са една от 10-те най-важни и силни пост-метъл групи. Revolver описва звука им като лавинообразни басови грохоти, които се стоварват под ритъма на тежки, агресивни и яростни барабани, удрящи планетата ни със силата на Кинг Конг, а доминиращите синтезаторни ефекти предизвикват атмосферата и пейзаците на пост-апокалиптични и дистопични фантастики, вдъхновени от композитори като Брад Фидел, Вангалис, Джон Карпентър и Стенли Кубрик.

Playgrounded е прогресив рок група, базирана в Ротердам и Атина. Музиката им е съвкупност от тежък и меланхоличен алтернативен метъл с електронни елементи. Формират жанр, който се противопоставя на звука, сравняван с изпълнители като Deftones и Massive Attack, Karnivool, The Ocean и Moderat.

Early Bird билети могат да бъдат закупени в мрежата на Билет.бг - както и в The Wrong Bar & в магазини На Тъмно.

Ключови думи: