преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Програма за концерта на The Ocean, LLNN и Playgrounded на 26 септември в София

Публикувано на 23 Септември 2022
Програма за концерта на The Ocean, LLNN и Playgrounded на 26 септември в София

Само няколко дни остават до концерта на немския пост-рок и метъл култ – The Ocean Collective със специалните им гости от Дания и Холандия – LLNN & Playgrounded. Датата е 26 септември 2022, а мястото за провеждането на концерта е клуб Mixtape 5 в София.

Програмата за 26 септември е следната:
18:45 – Отваряне на врати на клуб *Mixtape 5*
19:30 – Playgrounded /Холандия и Гърция/
20:30 – LLNN /Дания/
21:45 – The Ocean Collective /Германия/
23:15 – Oчакван край

Запазете датата и мястото за този жесток лайв - 26 септември в Mixtape 5. Освен легендарните The Ocean, ще видим и още 2 супер интересни групи - антиутопичните LLNN от Дания (пост-метъл) и Playgrounded от Холандия и Гърция (прогресив метъл).

Билети могат да бъдат намерени в мрежата на www.bilet.bg, The Wrong Bar или в магазини На Тъмно. До 23:59 на 25 септември билетите струват 40лв. От полунощ на 26 септември, както и на място ще са по 45лв.

Базираният в Германия музикален колектив The Ocean(Collective) от 20 години изследва дебрите на тежката и мрачна музика. Изследвайки дълбините на човешкото съзнание, космоса, битието и небитието, The Ocean разгръщат величествени пиеси, отекващи с тежестта на техния почерков пост метъл. Отдавна разпънали рамките на стила и с 9 горещо посрещнати от критика и фенове албума зад гърба си, днес The Ocean са стил сами по себе си, разливайки прогресив метъл търсения със смазващата звукова чистота и тъмна тежест на пост и слъдж метъла. През 2020, в разгара на пандемията, The Ocean издадоха втора част на концептуалния си албум “Phanerozoic” – толкова въздействащ запис, че и без подкрепата на мащабно турне и каквато и да е концертна дейност, той влезе в Топ 10 в класацията за албуми на Германия. Първото им турне от три години насам ще ги срещне отново с българските им фенове – според тях самите едни от най-вдъхновяващите публики, пред които са свирили.

Metal Hammer твърдят, че LLNN са една от 10-те най-важни и силни пост-метъл групи. Revolver описва звука им като лавинообразни басови грохоти, които се стоварват под ритъма на тежки, агресивни и яростни барабани, удрящи планетата ни със силата на Кинг Конг, а доминиращите синтезаторни ефекти предизвикват атмосферата и пейзажите на пост-апокалиптични и дистопични фантастики, вдъхновени от композитори като Брад Фидел, Вангалис, Джон Карпентър и Стенли Кубрик.

Playgrounded е прогресив рок група, базирана в Ротердам и Атина. Музиката им е съвкупност от тежък и меланхоличен алтернативен метъл с електронни елементи. Формират жанр, който се противопоставя на звука, сравняван с изпълнители като Deftones и Massive Attack, Karnivool, The Ocean и Moderat.

 

Ключови думи: