преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Стийв Морз няма да участва в турнето на Deep Purple

Музикантът ще посвети времето на съпругата си, която се бори с рак

Публикувано на 31 Март 2022
Стийв Морз няма да участва в турнето на Deep Purple
Снимка: Getty Images

Deep Purple обявиха, че поради семейни причини, Стийв Морз няма да участва в оставащите концерти от турнето на групата, но остава пълноправен член на бандата.

Неговото място в предстоящите концерти на Deep Purple през май, юни и юли, ще заеме Саймън Макбрайд, който в миналото е свирил с Иън Гилън и с Дон Еъри, както и с много други известни групи и музиканти.

В съобщението се споменава, че съпругата на Стийв Джанин е болна от рак и той ще отдели цялото си време, за да бъде до нея.

В своето изявление Стийв Морз казва, че не напуска Deep Purple и се надява, всичко да се развие добре и той да се присъедини към турнето на по-късен етап.

"Има сертифициран китарист от световна класа, готов да поеме концертите на живо, когото всички със сигурност ще се радват да чуят.", споделя още той.

"За мен е голяма чест да бъда помолен да заместя Стийв и да свиря с такава емблематична рок група като Deep Purple. Те са невероятни музиканти и невероятни хора... Много съм развълнуван да изляза и да изсвиря всички тези емблематични песни и да разтърся сцената с такива легенди. Мислите ми са със Стийв и Джанин и тяхното семейство.", споделя Саймън Макбрайд.

Deep Purple идват в България след по-малко от два месеца. Шоуто им в зала "Арена Армеец" ще бъде на 29 май.

Ключови думи: