преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Deep Purple с нов концерт в София на 29 май 2022

Легендарните Deep Purple се завръщат в София!

Публикувано на 29 Март 2022
Deep Purple с нов концерт в София на 29 май 2022
Снимка: NuCoast Concerts

Една от най-значимите и обичани рок банди на всички времена – Deep Purple, пристига в България след по-малко от 2 месеца.

Точно на 29 май 2022 легендарните музиканти ще се качат на сцената в зала „Арена Армеец“, за да подарят на публиката едно емоционално и незабравимо шоу.

Концертът е част от най-новото турне на бандата и ще включва както най-популярните и обичани песни на групата, така и някои от най-новите парчета на Purple, част от предпоследния им албум WHOOSH! от 2020 година.

Събитието ще започне в 20:00 часа, а билетите влизат в продажба от днес (29 март), в мрежата на Eventim в цялата страна, на цени от 70 до 120 лв.

Когато говорим за група като Deep Purple, суперлативите никога не са достатъчни, за да опишат приноса им в рок музиката. Формирана през 1968, легендарната английска банда твори и до днес с нестихваща енергия и отдаденост на своите фенове, като неведнъж е сменяла музикалния си подход и стил. Заедно с Led Zeppelin и Black Sabbath са определяни като „нечестивата троица на британската хард рок и хеви метъл музика до средата на 70-те“, а през годините Deep Purple са вдъхновявали редица банди, като Iron Maiden, Metallica, Motorhead, Bon Jovi, Aerosmith, Pantera, Guns N' Roses.

50 години на музикалната сцена, 22 студийни албума и над 100 милиона продадени албума в целия свят – Deep Purple заслужено влизат в Залата на славата на рокендрола през 2016, печелят признание в категорията „Легенди“ на Световните музикални награди през 2008, а музикалната радиостанция Planet Rock ги определя като „Петата най-влиятелна група в музиката“.

Deep Purple несъмнено са една от най-здраво работещите банди на световната музикална сцена, а фактът, че съвсем скоро ще чуем Иън Гилън, Роджър Глоувър, Иън Пейс, Стийв Морз и Дон Еъри на живо в България, е истинска привилегия.

Организатор на събитието е NuCoast Concerts.

Ключови думи: