преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Програма за концерт на Leprous, Monuments и Kalandra на 3 март

Публикувано на 27 Февруари 2023
Програма за концерт на Leprous, Monuments и Kalandra на 3 март
Снимка: Wrong Fest Concerts

Само няколко дни остават до концерта на норвежката прогресив метъл сензация – Leprous със специалните им гости от Великобритания и Норвегия – Monuments и Kalandra. Европейското им турне се радва на значителен интерес с разпродадени концерти в редица европейски градове.

Датата за България е 3 март, а мястото клуб Joy Station в София. Повече от 70% от билетите вече са разпродадени, затова и препоръчваме на феновете да посетят клуба навреме.

Програмата за 3 март е следната:
18:30 – Отваряне на врати на клуб Joy Station
20:00 – Kalandra (Nordic Folk)
20:45 – Monuments (Progressive Metal / Djent)
22:00 – Leprous (Progressive Metal)
23:45 – Oчакван край

Билети могат да бъдат намерени в мрежата на www.bilet.bg на цена 45 лв. В деня на концерта цената на билетите ще бъде 55 лв.

Деца до 12г включително влизат без билет, но задължително трябва да бъдат с родител (придружител) и попълнени съответните документи.

Винаги силно емоционални и експресивни на живо, Leprous са като прецизен часовник в студио, откъдето вадят по албум през година от 2009 насам. Миналогодишният "Aphelion" изведе групата в новото десетилетие елегантно с най-динамичния и емоционален албум, излизал изпод перото на лидера на бандата Ейнар Солберг. „Това е най-разнообразният ни албум”, казва Солберг, а критиката приема "Aphelion" със силно позитивни ревюта.

„Албумът носи заряд от прог, джент, поп, фънк, трип хоп и електроника, но резултатът е далеч по-внушителен от сбора на тези влияния. Никой не звучи като Leprous”, пишe списание "Prog".

Забърквайки мощна смес от прогресив метъл и джент, британците Monuments са достойни гости на турнето на Leprous. С четвъртия си албум "In Stasis" (2022) те събраха аплодисментите на специализираните медии и феновете на стила. Monuments са приветствани за специфичния си саунд от здрави китари, мощен пулс и едновременно солиден и изключително разчупен барабанен ритъм, докато редуват чисто емоционално пеене и ревове.

Българската публика успя да се срещне на живо с нежната магия на Kalandra, когато норвежците откриха величествения концерт на Wardruna в Пловдив това лято. Специалитетът на групата е в меланхолично представяне на нордическия фолклор, заредено с китарна мощ и ефирни мелодии. Още с дебюта си от 2020 "The Line" те привлякоха вниманието на феновете с нежния си микс от алтернативен поп и северен фолклор и певицата им Катрине Стенбек беше поканена от самия Ейнар Селвик за беквокалистка в лайв шоуто на могъщите Wardruna.

Ключови думи: