преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Нова песен и видеоклип на Intelligent Music Project

Публикувано на 03 Май 2022
Нова песен и видеоклип на Intelligent Music Project

Българският представител на Евровизия Intelligent Music Project пусна втори сингъл от предстоящия албум на групата „Unconditioned“.

Песента се казва “New Hero” и е придружена от ефектен видеоклип, пресъздаващ военна обстановка.

“New Hero” излиза само седмица преди Intelligent Music Project да се качат на голямата сцена в Торино, за да представят България на едно от най-големите музикални събития в света – Евровизия, с песента “Intention“, която също е част от предстоящия да излезе през юли албум.

„Нашата музика е мисия – имаме послания, които искаме да предадем, и смятаме, че в трудните и тъжни времена, в които живеем, точно посланията от тази песен са важни и трябва да достигнат до максимално повече хора. Смятаме, че именно сега е моментът, в който това може да се случи“, разказват за песента музикантите от Intelligent Music Project.

А посланието на песента е много ясно – да загърбим егото, гнева и страха и да започнем да живеем за хората около себе си.

„Ефективното действие в настоящето, независимо от трудностите, е ключът към прогреса. Важно е да знаем, че с красиви приказки нищо не е постигнато. Лесно е да стоиш безмълвен и да изпълняваш каквото ти се казва. По-трудното, но единственото ефективно е човек да има собствено мнение, собствен метод на съпротива към несправедливостта, макар и често в самота и неразбиране“, разказва авторът на музиката и текста на New Hero, както и основател и продуцент на Intelligent Music Project д-р Милен Врабевски.

Именно това послание в клипа се предадава чрез децата, които в сюжета на видеото са поставени в много тъжната, но актуална военна обстановка.

„Искахме да покажем колко важни са децата и колко важно е да ги обичаме и възпитаваме именно в тези ценности – да взимат смели решения и да живеят за хората около себе си. Те са новите герои!“, допълват от екипа на групата.

Режисьор на клипа и автор на идеята за сюжета е Кирил Киров-Кико, а оператор на видеото е Павлин Иванов-Bashmotion.

Aвтор на музиката и текста отново е д-р Милен Врабевски, парчето е аранжирано от Врабевски, Иво Стефанов и Бисер Иванов, музикални ко-продуценти са Врабевски, Стефанов и легендарния Саймън Филипс.

Ключови думи: