преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Judas Priest издадоха деветнадесетия си студиен албум "Invincible Shield"

Публикувано на 08 Март 2024
Judas Priest издадоха деветнадесетия си студиен албум

50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст.

С “Invincible Shield” боговете на метъла изнасят урок по виртуозно владеене на музикалните инструменти, а 72-годишният вокалист Роб Халфорд отново показва защо е един от най-великите гласове в този жанр. 14 безкомпромисни песни, събрани в албум, който ще влезе в историята. Пилотният сингъл, превърнал се в истински хит, “Panick Attack”, въведе слушателите в света на Judas – експлозия от мелодични рифове, титанични китарни сола и текстове с послания.

"The Serpent and the King" и заглавната песен “Invincible Shield” също впечатляват с бързото темпо, нетипично за музиканти навлезли в 70-те си години. В албума следва “As God Is My Witness", която е дори още по-динамична, а бандата прави подарък и на всички мотористи с един истински „байкърски“ химн - "Sons of Thunder".

Слушайте целия албум, чрез плейъра по-долу:

Judas Priest допринасят за определянето на звученето и облика на хеви метъла, особено с поредица от хитове през 80-те години на миналия век като "Living After Midnight", "Electric Eye" и "Breaking The Law". С появата на китариста Ричи Фокнър обаче, бандата изживява Ренесанс, а Judas продължават да определят тенденциите в метъла и до ден днешен. “Invincible Shield” е третият албум на групата с музиканта, който впечатлява с китарно майсторство, а някои дори го сравняват с легенди като Еди Ван Хален и Ингви Малмстийн

Ключови думи: