преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Джеф Бек и Джони Деп обявиха албума "18". Чуйте първия сингъл

"This Is A Song For Miss Hedy Lamarr" е написана от Джони Деп

Публикувано на 10 Юни 2022
Джеф Бек и Джони Деп обявиха албума

Легендарният британски рок музикант Джеф Бек и световноизвестният актьор Джони Деп ще издадат съвместен албум. Творбата е озаглавена "18" и ще излезе на 15 юли.

Новината идва скоро след като Деп спечели съдебното дело за клевета срещу бившата си сърпуга Амбърд Хърд.

Бек и Деп се запознават през 2016-та година, а върху общия си проект работят от 2019-та. Записът ще съдържа 13 песни, предимно кавъри на изпълнители като Beach Boys, Velvet Underground, Killing Joke и др. В списъка има и две авторски песни написани от Джони Деп: "This is a Song for Miss Hedy Lamarr" и "Sad Motherfuckin' Parade".

"Когато Джони и аз започнахме да свирим заедно, това наистина разпали младежкия ни дух и креативност. Шегувахме се, че отново се чувстваме на 18, така че това просто стана и заглавие на албума", коментира Джеф Бек.

Чуйте първия сингъл от предстоящата творба. Песента "This is a Song for Miss Hedy Lamarr", написана от Джони Деп и посветна на живота на Хеди Ламар, австрийска и американска актриса и изобретателка, легенда на европейското и американско кино.

В последните 12 години Деп записва и прави концерти с Hollywood Vampires, супергрупата, която той основава заедно с Алис Купър и Джо Пери. Формацията има 2 издадени студийни албума с участието на гост музиканти, като Пол Маккартни, Дейв Грол, Джо Уолш и Кристофър Лий. Списъкът включва и Джеф Бек, който свири на китара в песeнта "Welcome To Bushwacker" от албума "Rise", излязъл през 2019-та година.

Ключови думи: