преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Cool Den с нов сингъл и нов албум

“Топъл свят” е последният сингъл от предстоящия трети албум на Cool Den, който излиза на 1 юни.

Публикувано на 13 Май 2024
3 снимки

Cool Den споделиха видеоклип към новия си сингъл "Топъл свят".

Песента е част от третия студиен албум на бандата, озаглавен “Фар и Факла”, който ще излезе на 1 юни във всички стрийминг платформи, а официалното му представяне ще се състои на 8 юни, от 20:00 часа на Stroeja Open Air.

С “Топъл свят” Cool Den втвърдяват звука си с характерно звучене подобно на групата Rage Against the Machine, смесено с отличителния стил на групата. Текстът отново е повлиян от важни социални теми и хвърля поглед върху последните събития от световната сцена.

“С песента искаме да кажем, че напрежението в умовете ни по свой начин “стопля” света. Чувства като гняв и омраза нажежават и поляризират човешки общества и създават съвършена почва за виреенето на фанатизъм. Диалогът, свободата на словото, свободния нрав и човешки дух изчезват. Климатът естествено следва огъня в човешките очи и “светът се стопля”.

Видеото на “Топъл свят” е заснето и режисирано от Наталия Сидоренко, Георги Георгиев и Никола Симеонов, фронтмен и текстописец в Cool Den. В клипа участват Борис Вангелов, Цветелина Стоянова, Нона Терзиева. Звукозаписът, микс и мастър е дело на Стоян Бозов, Creative Labs Studio.

Ключови думи: