преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Cool Den представят новия си албум този уикенд

От 1 юни “Фар и Факла” може да се слуша във всички стрийминг платформи.

Публикувано на 05 Юни 2024
Cool Den представят новия си албум този уикенд
Снимка: Cool Den

Група Cool Den ще представи песните от третия си албум "Фар и Факла" с концерт на 8 Юни, от 20:00 часа в Stroeja Open Air. Момчетата обещават незабравимо шоу, с много гост музиканти и изненади.

"Фар и Факла" вече е публикуван във всички стрийминг платформи (Youtube, Spotify, i-Tunes и др.), а след 8 юни ще може да се вземе и на физически носител.

Относно албума момчетата споделят “Избрахме заглавието “Фар и факла”, за да насочим слушателите ни към това, че сами могат да бъдат своя пътеводна светлина. Когато се осланяме на правилните ценности и автентичните човешки примери, можем да горим и светим неизчерпаемо. Фарът е символ на светлината по пътя на далечния пътешественик. Факлата осветява непосредственото неизвестно пред носа ни. С нея можем да възпламеним и промяната - на първо място в себе си, във вътрешния ни свят, в индивида и накрая в обществото. Човек има нужда и от двете, за да върви през живота не само остарявайки, а и помъдрявайки.”, а Никола Симеонов добавя “Като музиканти ние “горим”. Пишем музиката си с истинска страст и пламтяща вяра в доброто. Албумът е събрал много различни стилове, различни лирически тематики. Надяваме се, че всички те са обединени именно от този пламък, който искаме да предадем и на слушателите.. “

Продуценти на албума са самите Cool Den, ко-продуцент и аудио обработка - Стоян Бозов - Creative Labs Studio. Дизайна на обложката и цялостната визия на албума са дело на младата и талантлива Искрена Димитрова. В албума участват много приятели и гост музиканти - Николаос Цитиридис, Александър Михайлов, Методи Кръстев, Радослав Гергов, Николай Лямов и др.

“Фар и Факла” е третия студиен албум на групата. През 2021 те издават “Тази земя”, а само година преди това дебютират с първия си албум, озаглавен скромно “1”. Cool Den се сформират случайно, от една случайна среща на Никола с Ивайло, през 2018 година на Витошка. Текстовете им са изпълнени с истории от и за живота, наблягат на емоции и теми, които докосват всички възрастови групи. Някои ще ви накарат да се замислите, други ще ви трогнат, а трети просто ще ви разтанцуват и развеселят, без други претенции. Ако трябва да се обобщи с няколко думи: Ще чуете песни за хората.

Ключови думи: