преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Cavalera идват в София на 15 юли

Легендарните братя Макс и Игор Кавалера ще свирят Sepultura в Маймунарника!

Публикувано на 19 Април 2024
Cavalera идват в София на 15 юли

Запазете датата 15 юли 2024 г., защото Cavalera идват в София!

България ще стане част от историческо турне, в което двамата легендарни братя Макс и Игор Кавалера ни канят заедно да се върнем към корените им – ще слушаме Sepultura! Групата, която е една от най-значимите в метъл музиката е формирана през 1984 година в град Бело Оризонте, Бразилия именно от братята Макс (вокали и китара) и Игор Кавалера (барабани), които тогава са още тийнейджъри. Цялата история накратко и не защото не я знаете, а защото е хубаво да си я повторим и от нея да помним вдъхновяващите моменти на постоянство и успехи и това, че кръвта вода не става! Макс напуска Sepultura през 1996 година, (скоро след това създава Soulfly, които бързо набират огромна фен база), а Игор напуска през 2006 година и в този времеви период от десет години двамата не си говорят. През 2006 година обаче това се променя, и така, по-малко от две години след като се сдобряват, издават първият албум на новия си проект заедно Cavalera Conspiracy, озаглавен "Inflikted" (Roadrunner Records, 2008).

През 2023 г., братята презаписват емблематичните за траш метъла първи две издания на Sepultura EP-то "Bestial Devastation" (Roadrunner Records, 1985) и дебютния дългосвирещ албум "Morbid Visions" (Roadrunner Records, 1986). Пускат ги под шапката Cavalera Conspiracy в стрийминг платформите, но използват името Cavalera на физическите носители на изданията.

Същата година правят масивни обиколки под надслов „Morbid Devastation Tour“ в Европа и САЩ.

През 2024 година Cavalera отново тръгват по сцените по света и сме щастливи да ги посрещнем в номер едно лятно концертно пространство в България – клуб „Маймунарника“.

Вече знаем и кой ще е на сцената в паметната вечер – на първо място, разбира се са легендите Макс (вокал и китара) и Игор на барабани. Басист е сина на Макс - Игор Амадеус Кавалера. Китарист е настоящия басист на Pig Destroyer  - Травис Стоун. В тази примамлива конфигурация те готвят ударен сет за шоуто си през лятото в София, съставен от класики - както олдскуул феновете обичат да казват: ранните неща на Sepultura!

Предстои да се обяви и подгряваща банда, както и график на събитието.

Ключови думи: