преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

W.A.S.P. ще завършат юбилейното си турне въпреки здравословните проблеми на Блеки Лоулес

Блеки Лоулес изнесе оставащите концерти от турнето на специален ортопедичен стол.

Публикувано на 11 Май 2023
W.A.S.P. ще завършат юбилейното си турне въпреки здравословните проблеми на Блеки Лоулес
Снимка: Getty Images

Точно една седмица остава до концерта на американските хеви метъл легенди W.A.S.P. в София, на Арена София (Колодрума в Борисовата градина), последен лайв от мащабното турне за 40-ата годишнина на бандата. Самият лидер на групата, Блеки Лоулес споделя колко дълго е чакал това турне и че няма търпение да види всички свои фенове, във всеки от градовете, през които то ще мине.

Не са тайна и здравословните проблеми на Блеки, които го съпътстват почти от началото на обиколката в Европа. С тежка дискова херния, той няколко пъти вече изкарва концерти със силна болка в гърба. И все пак, въпреки съветите на лекарите да се прибере в Лос Анджелис за рехабилитация, той е категоричен: „Ще завърша това турне, пък да става каквото ще!” От месец, между датите с концерти, всяка седмица Блеки посещава рехабилитационен център в Германия за инжекции, които успокояват притиснатите нерви и болката. Той уверява феновете си, че и последната седмица от турнето всеки концерт ще се случи и шоуто няма да пострада от състоянието му.

Заради болката и хернията, се налага 66-годишният Блеки Лоулес да изнася оставащите концерти от турнето на специален ортопедичен стол. Но и в този случай W.A.S.P. ще превърнат това като част от шоуто – столът ще бъде съединен с легендарната стойка за микрофон на Блеки „Елвис”. „Та той е с нас всяка вечер, „Елвис” е част от групата и ще завършим това турне заедно.”

„Никога не съм излизал на сцената със стол и това не ми е приятно, но категорично ще изведем турнето до край. Веднъж отбелязваме 40 години на групата. И го дължа на всичките ни отдадени фенове, които са с нас през всички тези години. Те ще видят това шоу, за което всички говорят, шоуто, което разпродаде напълно зали в Щатите и в Европа.”

Цялото обръщение на Блеки Лоулес може да се прочете ТУК.

W.A.S.P. обявиха турнето за 40-ата годишнина на групата още преди пандемията от ковид-19 и заради нея се наложи да го отлагат три пъти. Затова и Блеки е категоричен, че отменени дати няма да има повече. Групата направи първото си американско турне след повече от 10 години и феновете посрещнаха бандата еуфорично, като почти всички дати бяха разпродадени. Същото се случва и с концертите в Европа – отзвукът от всеки концерт е бляскав и групата е във върхова форма и с незабравимо шоу всяка вечер.

Както знаете юбилейния концерт на W.A.S.P. е на 18 май, четвъртък, и ще се състои на Арена София, столичен колодрум Сердика в Борисова градина, от 20.00 часа. Билети се продават онлайн и в мрежата на Eventim.bg и Bilet.bg.

Снимка: BGTSC

Ключови думи: