преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

The Smile издадоха втори студиен албум "Wall Of Eyes"

Публикувано на 26 Януари 2024
The Smile издадоха втори студиен албум
Снимка: Animato Music / Beggars Group

The Smile, проектът на Том Йорк и Джони Грийнууд от Radiohead и Том Скинър от Sons of Kemet, издаде втори студиен албум.

"Wall of Eyes" e записан между Оксфорд и Abbey Road Studios и включва и струнни аранжименти от London Contemporary Orchestra, а продукцията е дело на Сам Петс-Дейвис. Албумът от 8 песни бе обявен през ноември миналата година с премиерата на заглавното парче.

Днес излезе и официален видеоклип към сингъла "Friend of a Friend", който бе представен за първи път по време на турнето на "The Smile 2022-2023". Премиерата на видеото бе осъществена на 35 мм лента, съпроводена от съраунд звук от "Wall Of Eyes" на поредица от събития, организирани в независими кина през последната седмица. Те се проведоха в 18 града, сред които Лондон, Ню Йорк, Сидни, Сеул, Амстердам, Токио, Мексико Сити, Джакарта и Лос Анджелис.

Групата обяви и нов концерт в Лондон в Eventim Apollo в неделя, 10 март, като допълнение към разпродадените дати в Обединеното кралство. The Smile ще свирят и в Европа през март, юни и август, включително и в София, България, на 18 юни в Арена София.

Дебютът на The Smile през 2022 г. "A Light for Attracting Attention "достига до номер 5 в класацията за албуми на Великобритания. В интервю за новата книга на Джейсън Томас Гордън "The Singers Talk", Йорк говори за ранния си страх да изрази истинска уязвимост с вокалите си. Йорк споделя, че първият път, когато наистина е пял като себе си, е бил в "Fake Plastic Trees" от 1995 г. Когато чул песента отново, той се разплакал и помолил Radiohead да не я използват. В "Wall of Eyes" той достига до тази уязвимост и открива още много емоционални пластове в музика, която е била композирана толкова бързо.

Ключови думи: