преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Джони от Radiohead: В началото само се преструвах, че свиря

Том Йорк дори му е направил комплимент за свиренето

Публикувано на 15 Февруари 2022
Джони от Radiohead: В началото само се преструвах, че свиря
Снимка: Getty Images

Джони Грийнууд сподели забавна история от началото на работата си с Radiohead. За да запази мястото си в бандата е изключвал клавира си по време на репетиции, първите няколко месеца след като се присъединил към групата.

Той е влязъл в бандата, замествайки музикант, който е разгневил групата с подхода си към музиката, затова Грийнууд решил да бъде предпазлив към новата си роля. Това се отплатило, когато фронтменът Том Йорк дори му е направил комплимент за приноса, въпреки че Джони само се е преструвал.

"Мисля, че с него не се разбираха, защото е свирел твърде силно" споделя Грийнууд в интервю за NPR. "Затова когато аз имах възможност да свиря с тях, първото нещо, което направих беше да изключа клавира си" Той добавя, че вероятно са минали месеци преди да забележат, че той не допълва музиката с никакъв звук от клавира си.

"Те вдигат голяма врява, голям шум. Всичко беше китари и дисторшън. Затова аз се преструвах, че свиря седмици наред. Накрая Том ми каза: "Не мога да чуя добре какво правиш, но добавяш много интересна текстура, защото мога да определя кога не свириш", а аз си мислех "Не, не можеш, защото аз не свиря изобщо!" Вечер се прибирах и се опитвах да измисля как точно да свиря с тях и предпазливо постепенно започнах да включвам клавира си."

В последно време Грийнууд и Йорк работят заедно върху проекта си The Smile, и пуснаха втори сингъл песента "The Smoke", която можете да чуете по-долу. В същото време саундтрака на Грийнууд към филма "The Power of the Dog" получи номинация за Оскар.

Ключови думи: