преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Слушайте последната песен на The Beatles "Now And Then"

Публикувано на 02 Ноември 2023
Слушайте последната песен на The Beatles
Снимка: Getty Images

The Beatles споделиха последната си "нова" песен "Now And Then".

Повече от 40 години след като е написана, песента най-накрая стига до феновете, а в нея участват и четиримата музиканти Джон Ленън, Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар.

"Now And Then" е написана от Джон Ленън и записана на демокасета само с пиано и вокал в края на 70-те години. През 1994 г. вдовицата на Ленън, Йоко Оно, дава касетата, която съдържа и други песни на Маккартни, Харисън и Стар. През 1995 и 1996 заедно с продуцента Джеф Лайн The Beatles завършват и издават песните "Free As A Bird" и "Real Love". По това време музикантите записват нови части и правят груб микс на "Now And Then", но ограничените възможности на технологиите през 90-те не им позволяват да извадят достатъчно изчистен микс с вокалите и пианото на Джон Ленън.


През 2021 г. с помощта на изкуствен интелект режисьора Питър Джаксън успява раздели гласът на Ленън от пианото докато работи върху документалната поредица "The Beatles: Get Back". Благодарение на това Пол Маккартни и Ринго Стар завършат песента, включвайки партии за електрическа и акустична китара записани от Джордж Харисън през 90-те.

В петък, 3 ноември, ще излезе и официален видеоклип към песента режисиран от Питър Джаксън.

Сингълът "Now And Then" излиза в комбинация с първата песен на ливърпулската четворка "Love Me Do", създадена през 1962 г.

На 10 ноември на музикалните пазари ще излязат разширени издания на сборните колекции "The Beatles 1962-1966" (The Red Album) и 1967-1970" (The Blue Album).

Историята на песента "Now And Then" е разказана в 12-минутен документален филм на режисьора Оливър Мъри, който можете да гледате по-долу:

Ключови думи: