преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Гледайте видеоклипа към последната песен на The Beatles "Now And Then"

Публикувано на 03 Ноември 2023
Гледайте видеоклипа към последната песен на The Beatles

Легендарната британска рок група The Beatles представи последната в историята си песен "Now And Then" вчера, 2 ноември.

Написана от Джон Ленън преди повече от 40 години, и довършена в наши дни с помощта на изкуствен интелект. "Now And Then" включва и четиримата музиканти - Джон Ленън, Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар.

Днес, излезе и официален видеоклип към песента, режисиран от Питър Джаксън, който използва както непоказвани досега архивни кадри, така и нови визуални ефекти.

"Now And Then" е написана от Джон Ленън и записана на демокасета само с пиано и вокал в края на 70-те години. През 1994 г. вдовицата на Ленън, Йоко Оно, дава касетата, която съдържа и други песни на Маккартни, Харисън и Стар. През 1995 и 1996 заедно с продуцента Джеф Лайн The Beatles завършват и издават песните "Free As A Bird" и "Real Love". По това време музикантите записват нови части и правят груб микс на "Now And Then", но ограничените възможности на технологиите през 90-те не им позволяват да извадят достатъчно изчистен микс с вокалите и пианото на Джон Ленън.

През 2021 г. с помощта на изкуствен интелект режисьора Питър Джаксън успява раздели гласът на Ленън от пианото докато работи върху документалната поредица "The Beatles: Get Back". Благодарение на това Пол Маккартни и Ринго Стар завършат песента, включвайки партии за електрическа и акустична китара записани от Джордж Харисън през 90-те.

На 10 ноември на музикалните пазари ще излязат разширени издания на сборните колекции "The Beatles 1962-1966" (The Red Album) и 1967-1970" (The Blue Album).

 

Ключови думи: