преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Сибирският атмосферик блек метъл проект Grima с първи концерт у нас

Публикувано на 25 Ноември 2022
Сибирският атмосферик блек метъл проект Grima с първи концерт у нас
Снимка: Live & Loud

„Модернизираната война е опустошителна не само за хората, но и за земята. Тя носи смърт и разложение на всичко, което нашият култ цени, оставяйки синини и трайни белези по земното тяло. Подпалване на нашия свещен храм.

Грима, нашият всемогъщ бог, плаче при вида на цялото това унищожение, което нечестивите същества донесоха върху нас. Но никой не може да чуе оплакванията ни, защото говорим на отдавна забравен език. Поради тази причина имаме удоволствието да обявим едно "Frostbitten" пътуване през континента.“

Grima е дует от тъмните гори на Сибир, Русия, основан от Velhelm и Morbius. Те свирят мелодичен атмосферик блек метъл. Съществува от 2014 г. като студиен проект, с езически етос, „базиран на поклонението към гората, нейната сила и магия, където Грима е върховен бог - всесилен дух, който защитава само онези, които живеят в горите и наказва всеки, който не уважава природата”.

"Frostbitten" - този концептуален епос ще запознае слушателите с трансформацията на човешкото съзнание, която става възможна само чрез дълго откъсване от плодовете на съвременната цивилизация. Мистериозният господар на горите Грима ще ви отведе до дълбините на скритите пътеки на човешката природа, точно до точката, от която няма връщане, където ви очаква първичният дух, пророкуван да поведе лудото и изгубено човечество към древната му съдба.

ПОЛИТИЧЕСКА ПОЗИЦИЯ: Музикантите от групата публично осъдиха руските военни престъпления на украинска земя. „По време на последното ни турне събрахме над 1600 €, които дарихме на Caritas International - Nothilfe Ukraine-Krieg, в подкрепа на украинските жертви на войната и на няколко местни украински артисти, които трябваше да отменят плановете си за турнета поради войната.“

Концертът ще е на 7-ми март в клуб Live & Loud (София, ул. Позитано №8).

Билети в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg.

До 30-ти ноември включително, ще са на цена от 21 лв. След това, до деня на концерта – по 26 лв. В деня на събитието, ако има останали билети, ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.

Снимка: Live & Loud

 

Ключови думи: