преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Sevi отпразнуваха 12 години на сцена и пуснаха новия си сингъл

Вижте видеоклипа на най-новия сингъл на Sevi - "Hate you"

Публикувано на 21 Март 2022
Sevi отпразнуваха 12 години на сцена и пуснаха новия си сингъл
Снимка: Йордан Пачев

На 19 март българската група Sevi отпразнува 12-ия си рожден ден. С голям концерт в Sofia Live Club те разбиха феновете, представяйки най-новото си парче „Hate You”. След видеото бе пуснат и специален поздрав от световноизвестния продуцент Кейн Чурко, който е работил по песента.

Видеоклипът на "Hate you", който можете да видите по-долу, е дело на DarkWhite-vision, а режисьор е Никола Копаров. В главната роля, в луда надпревара с всички превъплъщения на вокалистката влиза Ники Петков от групата Hammerhead, а в края на видеото в главите ни сякаш остава да звучи посланието, че никога не знаем с кого се състезаваме.

„Отдавна не се бях наслаждавала на такова значимо събитие за независимата сцена. Във всяка секунда си личи, че тези артисти горят за музиката и идеите си, и това ми дава причина да вярвам, че българската хард рок и метъл музика не само има обещаващо бъдеще, но и своите посланици на световно ниво! Честити 12 години на сцена! Продължавайте да вдъхновявате и да скачате високо“, каза Мария Илиева, която бе сред специалните гости на събитието.

Продуцентът Кейн Чурко е един от първите, споделили видеото с думите: „За мен беше удоволствие да работя по „Hate you” на българската група Sevi. Убийствени вокали! Винаги е приятно да работя с групи от целия свят.“

Преди рождeниците да забият, HAMMERHEAD изненадаха феновете с любимите кавъри на Металика, а за финал поканиха Sevi на сцената, за да изсвирят заедно Enter Sandman. Двама барабанисти, три китари, двама басисти и вокалите на Светлана и Ники дадоха шумен старт на сета на Sevi.

„Радвам се да видя толкова много хора тук. Много ни липсвахте през цялото това време, в което нямахме възможност да сме заедно. Днес празнуваме 12 години на сцена и съм щастлива да чуя толкова много гласове пред сцената“, каза вокалистката Светлана Близнакова - Sevi по случай рождения ден.

В края на вечерта Sevi обявиха и големите победители от конкурса за млади рок групи, който организираха във Facebook страницата си. С най-много гласове от феновете, които имаха цяла седмица да гласуват си тръгнаха Ex Libris. Младите музиканти ще получат професионален запис на едно парче в студиото на Sevi. „Българският рок и метъл го очакват светли бъднини. Супер обнадеждени сме от това, което чухме последните седмици – всички групи, които ни изпратиха записите си бяха страхотни. Честито на победителите Ex Libris, очакваме ги скоро в студиото си“, сподели групата за конкурса.

“HateYou” вече е достъпна в YouTube, Spotify, iTunes и всички останали онлайн канали на Sevi.

 

Ключови думи: