преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Още детайли за автобиографията „Rainbow In The Dark“ на Рони Джеймс Дио

Тя ще се появи на двайсет и седми юли

Публикувано на 22 Юни 2021
Още детайли за автобиографията „Rainbow In The Dark“ на Рони Джеймс Дио
Снимка: Photo by Yui Mok - PA Images/PA Images via Getty Images

Дългоочакваната автобиография на хеви метъл легендата Рони Джеймси Дио ще се появи на двасйет и седми юли. Тя е написана в съавторство с британския журналист Мик Уол и вдовицата на Рони Джеймс Дио – Уенди, която е и негов дългогодишен мениджър. „Rainbow In The Dark: The Autobiography“ вече може да бъде поръчана предварително тук.

Рони Джеймс Дио започва да работи по автобиографията си няколко години преди да бъде диагностициран с раково заболяване.

Роденият в Портсмут, Ню Хемпшир музикант израства в италианско-американско семейство в Кортланд, Ню Йорк. Първоначално той свири на тромпет, после на китара и бас в местни банди по партита, барове и клубове. Това става докато Дио е все още в училище, а междувременно животът вече го поставя на изпитания – като загубата на най-добър приятел и член на бандата му в катастрофа с кола. Инцидентът застрашава и собствения му живот. Всичко това само го кара да се фокусира още повече върху успеха. В крайна сметка Рони Джеймс Дио се превръща в символ на хеви метъл музиката и оглавява три от най-големите метъл банди – Elf, Rainbow и Black Sabbath.

„Rainbow In The Dark: The Autobiography“ е илюстрирана със снимки, много от които непоказвани до момента, идващи от семейни фото албуми и личен архив.

Ключови думи: