преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Норвежците Leprous с концерт в София на 3 март

Публикувано на 04 Ноември 2022
Норвежците Leprous с концерт в София на 3 март

Норвежката прогресив рок/метъл банда Leprous идва отново у нас на 3 март в клуб Joy Station със съпорт бандите Monuments и Kalandra

Винаги силно емоционални и експресивни на живо, Leprous са като прецизен часовник в студио, откъдето вадят по албум през година от 2009 насам. Миналогодишният "Aphelion" изведе групата в новото десетилетие елегантно с най-динамичния и емоционален албум, излизал изпод перото на лидера на бандата Ейнар Солберг. Певецът споделя, че песните в записа са писани и записвани по най-различни начини – от джем сесии, през идеи, които написва вкъщи и развива с групата, до песни, в които дори допускат феновете в процеса.

„Това е най-разнообразният ни албум”, казва Солберг, а критиката приема "Aphelion" със силно позитивни ревюта.

„Албумът носи заряд от прог, джент, поп, фънк, трип хоп и електроника, но резултатът е далеч по-внушителен от сбора на тези влияния. Никой не звучи като LEPROUS”, пишат в знаковото списание "Prog". А в София ще видим и чуем песни и от този нов за норвежците опус.

Забърквайки мощна смес от прогресив метъл и джент, британците Monuments са достойни гости на турнето на Leprous. С четвъртия си албум "In Stasis" (2022) те събраха аплодисментите на специализираните медии и феновете на стила.
Monuments са приветствани за специфичния си саунд от здрави китари, мощен пулс и едновремено солиден и изключително разчупен барабанен ритъм, докато редуват чисто емоционално пеене и ревове. Групата е проект на китариста Джон Браун (екс-Fellsilent), а в момента в състава влизат още Адам Суон (бас), Майк Малян (барабани, електроника) и новият певец Анди Сизек (още в Makari и Dearest).

Българската публика успя да се срещне на живо с нежната магия на Kalandra, когато норвежците откриха величествения концерт на Wardruna в Пловдив това лято. Специалитетът на групата е в меланхолично представяне на нордическия фолклор, заредено с китарна мощ и ефирни мелодии. Още с дебюта си от 2020 ‘The Line‘ те привлякоха вниманието на феновете с нежния си микс от алтернативен поп и северен фолклор и певицата им Катрине Стенбек беше поканена от самия Ейнар Селвик за беквокалистка в лайв шоуто на могъщите Wardruna.

Билетите за концерта на Leprous, Monuments и Kalandra в клуб Joy Station на 3 март ще бъдат пуснати в продажба съвсем скоро в мрежата на www.bilet.bg.
Ограничено количество "early bird" билети ще струват 40лв, като след изчерпването им ще са по 45лв. На самата дата и на място ще са 55лв.

Снимка: Wrong Events

Ключови думи: