преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Чуйте дебютния сингъл на алтернативния рок проект Scotopia

Предимствата да бъдеш аутсайдер в песента "Stockholm" на триото Scotopia

Публикувано на 17 Февруари 2023
Чуйте дебютния сингъл на алтернативния рок проект Scotopia
Снимка: Projector Plus

Scotopia е първата доза свеж въздух за 2023 на българската алтернативна рок сцена. А днес е премиерата на "Stockholm" – първия официален сингъл на триото с любопитно име, оголен гръндж звук и пипнати рифове.

Scotopia са Пламен Михайлов, Михаел Найденов и Йордан Паунов, които създават групата преди десет години и постепенно я превръщат от неангажиращо хоби между приятели в безапелационен победител в конкурса „Силата на неизвестните“ през 2021 г. Днес музикантите за първи път пускат фенове зад завесите на своя тесен приятелски кръг и представят уверено първата си песен и видеоклип.

"Stockholm" е творчески опит да се осъзнаят двусмислените и често – лицемерни, отношения между хората и фикс идеята, че нещо може да бъде изключително важно в контраст с неспособността на човек да жертва себе си именно в името на това нещо.

Видеото към песента, заснето през октомври 2022 г. от Петър Димов-Българевеца, по идея на бандата, е вдъхновено от филма „Down By Law“ на Джим Джармуш – абсолютна черно-бяла класика за трима неприспособими аутсайдери.

Със "Stockholm" надзъртаме за пръв път и в предстоящия албум на групата "Cimmerian Red", който се очаква да излезе през пролетта.

Ключови думи: