преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Бургаската банда Lek City Case с нов сингъл "New Dawn"

Публикувано на 24 Юни 2022
Бургаската банда Lek City Case с нов сингъл
Снимка: Projector Plus

Lek City Case посрещат лятото като вдъхват нов живот на една от първите си песни с напълно променен и изненадващ аранжимент. Бандата готви видеоклип към нея и напомня, че до края на годината ще излезе и техният дебютен албум.

"New Dawn" е една от първите песни, композирани от бургаската банда, като на концертите на живо тя винаги се радва на особено внимание от страна на феновете. Сега вече те могат да я чуят и в студийна версия, като новият ѝ аранжимент ще бъде приятна изненада за всички.

Впечатление прави и Текста на "New Dawn" с подчертано екзистенциален контекст за силата на позитивното мислене и положителните вибрации, които могат да „обърнат играта“. Авторът на текста - Иван Петков, го тълкува така: „… когато се събудиш и осъзнаеш, че трябва да промениш драстично начина си на живот, да станеш по-добър с близките си и да започнеш своя собствена битка за по-добър свят, за да намериш и обикнеш себе си. Едва тогава можеш да достигнеш до своя собствен катарзис и да посрещнеш новото си начало - a new dawn.”

Символично, датата за аудио премиерата на новия сингъл е навръх Еньовден – 24 юни, когато изгревът на слънцето има особено значение според българските поверия. А за пръв път на живо в новия си аранжимент "New Dawn" ще прозвучи в последните часове преди първото юлско утро като част от July Morning Fest, на който Lek City Case са ко-хедлайнери.

Ключови думи: