преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Балканджи с концерт в София на 9 ноември

Есенният концерт на една от най-любимите и самобитни български банди ще е след Архангелов ден!

Публикувано на 02 Октомври 2024
Балканджи с концерт в София на 9 ноември
Снимка: Невена Рикова

Балканджи и BGTSC ни канят на традиционния за тях голям концерт с песни за змейове, юнаци и самодиви, който тази година ще се състои вечерта след Архангелов ден, на 9 ноември в голямата зала на столичния клуб Mixtape 5.

Според българските народни вярвания архангел Михаил е един от братята светци-юнаци, на когото при подялбата на света се паднали мъртвите души. По тази причина той е възприеман като ангел на смъртта, а оттук и народните му названия – душевадник, вадидушник, покровител на мъртвите.

Предците ни са вярвали, че ако умиращият се усмихва, значи Архангел Михаил му е подал златна ябълка. Това ли е причината златните ябълки и до днес да бъдат зорко пазени от юнаци? Това е въпрос, на който ще търсим отговора в съботната вечер на 9-ти ноември.

Билетите са в ограничен тираж и можете да ги намерите онлайн и в мрежите на Eventim.bg и bilet.bg в цялата страна, както и на входа на клуба в деня на концерта, ако има останали. До петък, 4 октомври цената им ще е 22 лева, а след това и до деня на концерта ще е 27 лева. В деня на събитието цената ще е 30 лева. Електронната им версия не е необходимо да бъде отпечатана, а може да бъде сканирана директно от телефон.

Деца до 7 годишна възраст влизат без билет. Изисквания за допуск на малолетни и непълнолетни на страницата на клуба.

Всички лица до 18 годишна възраст влизат само с придружител с билет и попълнена декларация, която може да изтеглите от ТУК или да получите на входа на клуба. Ако придружителя не е родител декларацията трябва да е нотариално заверена.

Снимка: BGTSC

Ключови думи: