преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Андреас Кисер от Sepultura сподели, че е спрял алкохола

„Разбрах, че съм се превърнал в негов роб“, сподели музикантът

Публикувано на 25 Юни 2021
Андреас Кисер от Sepultura сподели, че е спрял алкохола
Снимка: Photo by Kevin Nixon/Metal Hammer Magazine/Future via Getty Images/Future via Getty Images

Китаристът на Sepultura, Андреас Кисер, сподели в ново интервю, че в момента се чувства „определено по-добре“, отколкото на 21-22 години. „Спрях алкохола преди около година и половина и чувствам по-ясно“, заяви Кисер.

Запитан дали решението му е дошло, защото алкохолът е започнал да се превръща в проблем или просто за да живее по-здравословно, 52-годишният музикант отвърна – „И двете. Осъзнах, че бях станал роб на алкохола. Във всяка ситуация, в която трябваше да избирам ресторант или дестинация за пътуване със семейството ми, каква социална дейност да вършим, алкохолът беше най-важният елемент при избора. Като например, „В тази страна не сервират алкохол, така че не искам да ходя там“. Подобен тип неща. Нямаше значение дали съм със семейството или със страхотни приятели – алкохолът имаше по-голяма тежест от всичко останало. Наистина имах тъмна сянка, която взимаше решенията за мен. Започна да пречи на отношенията ми с всички – семейството, приятелите, със самия себе си. Тогава прекратих от единия ден за другия“.

Андреас Кисер коментира, че се чувства страхотно, не усеща нуждата да пие.

„Обичам пиенето, не ме разбирайте погрешно, но това вече го свърших. Знам какво е и знам, че е много опасно, особено с моя стил на живот – партита зад сцената, всичко е безплатно и лесно да го вземеш“.

Бившият вокалист на Sepultura, Макс Кавалера, също спря алкохола, но той направи това преди доста години – около 2006-а. Кавалера сподели в интервю преди години, че се е борил със своите зависимости – алкохол, наркотици и приспивателни - в продължение на шестнайсет години.

Ключови думи: