преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Alter Bridge споделиха подробности за новия си албум

Публикувано на 05 Май 2022
Alter Bridge споделиха подробности за новия си албум
Майлс Кенеди / Марк Тремонти
Снимка: Getty Images

Новият албум на Alter Bridge ще се казва "Pawns & Kings", заглавието на предстоящата творба разкри китаристът на групата Марк Тремонти в интервю за радио 97.7QLZ.

Наследникът на "Walk The Sky", който излезе през 2019 година е записан отново в Studio Barbarosa в Гота, Флорида с продуцента Майкъл "Elvis" Баскет (работил със Sevendust, Mammoth WVH, Slash и др.)

"Pawns & Kings" ще бъде под номер седем в дискографията на Alter Bridge и ще излезе на музикалните пазари на 14 октомври, чрез Napalm Records.

Alter Bridge потеглят на обширно Европейско турне тази есен. Обиколката им ще продължи шест седмици и ще премине през 18 държави. Специални гости на турнето "Pawns & Kings" ще бъдат носителите на Грами - Halestorm, и бандата на Волфганг Ван Хален - Mammoth WVH.

През ноември 2020 година Alter Bridge издадоха EP-то "Walk The Sky 2.0". Творбата съдържа лайв версии на на 6 песни от "Walk The Sky" — "Wouldn't You Rather", "Pay No Mind", "Native Son", "Godspeed", "In The Deep" и "Dying Light", както и ново студийно парче "Last Rites", написано и записано по-време на Covid-19 ограниченията.

Фронтменът на Alter Bridge Майлс Кенеди издаде своя втори албум "The Ides Of March" през май 2021 година.

Марк Тремонти от своя страна издаде пети албум със своята соло банда Tremonti. Албумът озаглавен "Marching In Time" излезе през септември 2021 г. В началото на тази година той обяви партньорството си с американската асоциация на Синдром Даун (NDSS), и сподели, че ще издаде благотворителен албум с кавъри на Франк Синатра на 27 май, средствата от който ще отидат в подкрепа на болни от Синдром на Даун и техните семейства. 

Ключови думи: