преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Metallica споделиха алтернативна версия на „Sad But True“

Парчето ще е част от ремастерирания бокс сет на прочутия „Черен“ албум

Публикувано на 29 Юни 2021
Metallica споделиха алтернативна версия на „Sad But True“
Снимка: Photo by Stephen J. Cohen/Getty Images

Metallica споделиха алтернативна версия на песента „Sad But True“ („Sad But True (Take 36 - February 5th, 1991)“. Това е една от песните, които ще са част от ремастерирания бокс сет от едноименния албум на Metallica, известен сред феновете като „Черния албум“. „Rough & Alternate Mixes“ ще се появи на десети септември и ще бъде издаден от собствения лейбъл на групата - Blackened Recordings.

„Черният албум“ е един от най-успешните комерсиални албуми на всички времена. Издаването му през 1991-а година не просто извежда Metallica до първото място в класацията за албуми в десет страни, включителни за четири седмици на върха в САЩ, но и затвърди легендарния статут на групата. Metallica започва да пълни стадиони и да доминира радио честотите, а клиповете на групата се заврътат по музикалните телевизии. „Черният албум“ е най-продаваният в историята на Nielsen SoundScan, като е по-популярен от всяко издание от какъвто и да е жанр за последните тридесет години.

Трийсетата годишнина на албума, който е сертифициран като шестнайсет пъти платинен, ще бъде отбелязана не само с ремастерирано издание, но и с трибют албума „The Metallica Blacklist“, в който десетки световноизвестни музиканти изпълняват песни на Metallica.

 

Ключови думи: