преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Кърк Хамет за новата музика на Metallica: „Много подходяща за настоящите времена“

Китаристът заяви това в интервю за списание „Classic Rock“

Публикувано на 30 Юли 2021
Кърк Хамет за новата музика на Metallica: „Много подходяща за настоящите времена“
Снимка: Photo by Per Ole Hagen/Redferns

Кърк Хамет, китарист на Metallica, сподели в ново интервю какво той и колегите му са опитали да постигнат с предстоящия студиен албум на групата.

„Metallica винаги са опитвали да съберат хората заедно чрез музиката. Мисля, че сантиментът в момента е, че хората имат нужда от музика повече от всякога, за да ги събере заедно, за да отпразнуват заедно, че сме стигнали до този момент. Има много разделение в света, а надеждата ми е, че албумът на Metallica ще мине през разделението и ще успее отново да свърже хората“, сподели Хамет.

Той допълни, че групата е опитала да оползотвори тази година и половина, в която концертната дейност беше спряла заради Ковид-19. „Ние се събрахме онлайн и работихме заедно, след което се събрахме физически и продължихме. Нещата се движат много добре. Бих казал, че музиката, която правим, е подходяща за настоящите времена“, каза още китаристът, който пак подчерта, че музиката трябва да събира хората, да бъде празник.

През миналото лято Хамет сподели пред „Metal Hammer“, че има „много написан материал“ за евентуалния наследник на „Hardwired… To Self-Destruct“, а впоследствие басистът Робърт Трухильо разясни, че новият албум е по-колективно усилие в сравнение с предишния диск („Hardwired… To Self-Destruct“ основно е композиран от Джеймс Хетфийлд и Ларс Улрих).

Последният албум на Metallica дебютира на първото място в Билборд топ 200, оглави и класациите в редица други страни.

Ключови думи: