преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Foo Fighters бяха въведени в Залата на славата на рокендрола

Пол Макартни изнесе реч и изпълни песен на The Beatles с бандата на сцената

Публикувано на 01 Ноември 2021
Foo Fighters бяха въведени в Залата на славата на рокендрола
Снимка: Photo by Kevin Mazur/Getty Images for The Rock and Roll Hall of Fame

Foo Fighters вече са част от Залата на славата на рокендрола! Групата беше номинирана миналата есен, а по-рано тази година стана ясно, че ще бъде част от новия „клас“.

Въвеждащата реч изнесе сър Пол Макартни, който подчерта паралели между неговата траектория и тази на фронтмена Дейв Грол:

„Ние имахме страхотно време с нашите банди, но в крайна сметка се случи трагедия и моята група се разпадна. Същото стана и с Дейв...Неговата банда се разпадна заради трагични обстоятелства. А въпросът тогава е, какво да правя сега? И двамата сме били изправени пред този въпрос. В моя случай аз казах, е, аз ще направя албум, в който ще свиря на всички инструменти. Така че направих това. Групата на Дейв се разпадна, а какво направи той? Той направи албум, в който свири на всички инструменти. Мислите ли, че този тип ме преследва?“, пошегува се Макартни.

Членовете на Foo Fighters след това излязоха на сцената, за да изпълнят сет от три песни – „Best of You“, „My Hero“ и „Everlong“. Макартни и Foo Fighters пък изпълниха и кавър на парченто на The Beatles – „Get Back“.

Ключови думи: