преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Финландската метъл машина Ensiferum с концерт в България през април

Бандата за първи път с хедлайнерски концерт у нас

Публикувано на 19 Октомври 2015
Финландската метъл машина Ensiferum с концерт в България през април

Армията от петимата финландци Ensiferum се завръща по-силна от всякога на 13 април 2016 г. Бандата ще забие от 20:00 ч. в столичния клуб Mixtape 5, като ще представи новия си албум „One Man Army“, който музикално е отнесен към следващото ниво във викинг - фолк - дет метъла, както самите Ensiferum твърдят.

„Return of the One Man Army" Tour на Ensiferum е началото на поредицата от концерти Made in Finland, които ще се провеждат ежегодно и ще заливат българската сцена с качествена финландска музика, разкриват организаторите от АРТ БГ.

Билетите са в мрежата на Eventim от сряда, 21 октомври на цена от 39 лева за първите 100 билета и 45 лева редовна цена. В деня на събитието – 50 лева.

Ensiferum се сформират през 1995 г, когато китаристът Маркус Тойвонен и барабанистът Киммо Миеттинен, повлияни от финландския фолклор, създават ”героичната викинг група”, както те описват стила си. Голяма част от текстовете им са базирани на финландския епос Калевала. Следват 6 силни албума- епични, героични, мелодични, от които последният One Man Army от 2015, е революция в собственото им творчество.

One Man Army, първоначално аналогов дългосвирещ запис, бе осъществен между септември и ноември на 2014 в сътрудничество с отличения с награди продуцент Анси Киппо (Children Of Bodom, Impaled Nazarene, Entwine, и т.н.) в 'Astia-Studios', Лапеенранта, Финландия. Той е възхвала на единадесет героични псалми на победата. „Процесът на композиране беше бавен, както винаги“, допълва Хинкка относно процеса по създаването на One Man Army.

„Преобръщахме всички частици, ноти, акорди надолу с главата, за да се уверим, че сме постигнали възможно най-добрия резултат. Съкратихме реалното количество парчета и аранжирахме инструментите по-мъдро. Процесът на запис беше не по-малко дълъг и труден“, продължава той, „но удовлетворяващ и изпълнен с невероятни мигове. Записвахме инструментите и ги включвахме непосредствено, вместо да сглобяваме парчетата от стотици записи и да ги модифицираме след това“ каза още той.

Ключови думи: