преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

ZZ TOP обявиха нов албум и турне през 2022

Публикувано на 08 Март 2022
ZZ TOP обявиха нов албум и турне през 2022
Снимка: Getty Images

ZZ TOP обявиха, че ще издадат нов лайв албум. Дискът озаглавен "Raw" ще излезе на 22 юли, а в негова подкрепа групата ще направи турне в Северна Америка това лято.

Албумът излиза в памет на Дъсти Хил, който почина на 27 юли 2021 година на 72 годишна възраст.

Единадесетте песни в "Raw" са записани като саундтрак към документалния филм на Netflix "That Little Ol' Band From Texas" от 2019-та. Албумът включва някои от най-големите хитове на блус-рок триото като "La Grange", "Tush", и "Gimme All Your Lovin", както и музикални съкровища като "Brown Sugar" и "Certified Blues" от дебютния им албум от 1971 "ZZ Top's First Album".

Били Гибънс, Дъсти Хил и Франк Биърд записват песните в рамките на един ден в емблематичаната зала "Gruene Hall" в Текас. Гибънс и Биърд коментират, че да запишат по този начин е било завръщане към корените им: "Само ние и музиката, без многохилядна публика..."

Групата обяви турнето "The Raw Whisky Tour", което ще започне на 6 май в Онтарио, САЩ. На сцената до Гибънс и Биърд ще застане дългогодишния китарен техник на групата Елууд Францис. Той заема мястото на Дъсти Хил, който преди смъртта си е настоял "Шоуто да продължи".

ZZ Top - "Raw" съдържание:

Side 1

1. Brown Sugar
2. Just Got Paid
3. Heard it on the X
4. La Grange
5. Tush
6. Thunderbird

Side 2

1. I'm Bad, I'm Nationwide
2. Gimme All Your Lovin'
3. Blue Jean Blues
4. Certified Blues
5. Tube Snake Boogie

 

Ключови думи: