преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Wacken Metal Battle Bulgaria се завръща

България отново ще има представител на Wacken Open Air!

Публикувано на 08 Юни 2022
Wacken Metal Battle Bulgaria се завръща
Снимка: BGTSC

Започна набирането и подбора на желаещите да представят тази година родната сцена на най-авторитетния форум за метъл музика в света – фестивала Wacken Open Air в Германия.

Условията за участие в конкурса и след това за участие на фестивала са както следва:

– Групата трябва да е от България;
– Музиката с която групите кандидатстват трябва да е авторска – кавър и трибют версиите са недопустими(!!!);
– Текстовете не трябва да са от чужди автори, публикувани или подготвени за издаване;
– Групата ви не е имала и/или няма подписан договор и/или сделка с издател или чужд продуцент за настоящ, минал или бъдещ период;
– Групата ви може безпроблемно да изсвири 30 минутен сет собствени песни.

Ако отговаряте на горните условия не по-късно от 18 юни изпратете на [email protected] като прикачени файлове:

1. В мр3 формат 4 до 6 песни
2. Актуална, но не концертна снимка на групата – без допълнителни лога и надписи по нея
3. Биография на групата в .txt или word формат
4. Адрес за обратна връзка и телефон(и) за контакт;
5. Български финал – 26 Юни, клуб Микстейп 5
6. Представяне на WACKEN OPEN AIR- 3 август, 17:15 ч.

В конкурса не могат да само участват последните победители - EUFOBIA. Имената на родните финалисти ще научим не по-късно от 20 юни.

Всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената. На сцената ще има барабанен сет, усилватели и кабинети. Групите ще бъдат оценявани от жури, чийто състав ще бъде представен в деня на откриването, като тази година един от гласовете ще е този на публиката! Всяка от допуснатите групи ще получава регулярна и подробна информация на електронната си поща.

Международния финал се провежда на WET Stage и на Headbanger’s Stage през първите дни на W: O: A, а в него взимат участие само 30 от всички над 60 държави членки на този форум. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най¬-големия тематичен фестивал в света. Международно жури (по един съдия от всички участващи държави) избира “топ 5”, а групите се награждават с материални и парични награди. Metal Battle е шанс на всички участващи групи да установят контакти, които могат да бъдат полезни за тяхното музикално бъдеще. В специалните зони по време на престоя си на W:O:A групите могат да се срещнат с журналисти и представители на медии, продуценти, мениджъри, букинг агенти и звукозаписни компании.

Билетите за събитието ще се продават само в деня и на входа на клуба при цена от 10 лв. Право на глас ще могат да упражнят само притежателите на билет за събитието.

Снимка: BGTSC

Ключови думи: