преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Стенли „обсебва“ публиката в Зала 1 на НДК на 13 октомври

Публикувано на 27 Септември 2022
Стенли „обсебва“ публиката в Зала 1 на НДК на 13 октомври
Снимка: Стоян Гребенаров

Феновете ще чуят на живо едни от легендарните песни на изпълнителя, както и съвсем новите му парчета

По-малко от месец остава до големия концерт на Станислав Сланев-Стенли в зала 1 на НДК на 13 октомври. Събитието е дълго чакано от феновете на експериментатора на българската алтернативна рок сцена и ще събере най-доброто от музиката му пред последните 40 години.

Публиката ще чуе на живо превърналите се в легендарни във времето песни „Жулиета“, „Обсебен“, „Пътят към храма“, „Чужди тела“ и други. Стенли ще изпълни за първи път и съвсем новите си парчета „Любовен експрес“, „Невинно сърце“ и „Електро“, които ще бъдат част от предстоящия му нов албум.

„Прекрасно е човек да прави това, което желае най-силно. Минавах през трънлив път, но не се отказах през всичките тези години, особено с музика, която не е комерсиална. Трябва да си боец, а последствията се определят от хората. Засега нещата издържат през годините“, споделя Стенли.

По-малко от месец преди концерта той изненада с премиерата на трети сингъл от предстоящия си албум „Електро“. „Любовен експрес“ е абсолютно в стил на Стенли, съчетавайки съвременна електро музика със звук от 80-те години. Автор на музиката е Стенли, по аранжимента той работи заедно със Светлин Къслев, а текстът е на Людмила Сланева.

Едновременно с песента излезе и видеото към нея, чийто режисьор е Тото Митовски. Усещането, което клипът носи, ни връща 20 години назад към „Обсебен“ (2002 г.) и мрачното, нестандартно и ексцентрично преживяване чрез музика и визия.

На 13 октомври на сцената в зала 1 на НДК Стенли ще излезе заедно с групата си за един неповторим и много личен концерт, както сам го нарича.

Ключови думи: