преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Сибирските блек метъл банди Grima и Ultar с концерт в София

Публикувано на 05 Февруари 2024
Сибирските блек метъл банди Grima и Ultar с концерт в София

Сибирските блек метъл банди Grima и Ultar идват в София на 13 април за общ концерт в клуб Live & Loud.

Grima е дует от тъмните гори на Сибир, Русия, основан от Velhelm и Morbius. Те свирят мелодичен атмосферик блек метъл. Съществува от 2014 г. като студиен проект, с езически етос, „базиран на поклонението към гората, нейната сила и магия, където Грима е върховен бог - всесилен дух, който защитава само онези, които живеят в горите и наказва всеки, който не уважава природата”.
АЛбумът "Frostbitten" - този концептуален епос ще запознае слушателите с трансформацията на човешкото съзнание, която става възможна само чрез дълго откъсване от плодовете на съвременната цивилизация. Мистериозният господар на горите Грима ще ви отведе до дълбините на скритите пътеки на човешката природа, точно до точката, от която няма връщане, където ви очаква първичният дух, пророкуван да поведе лудото и изгубено човечество към древната му съдба.

Ultar е група от пет души от сърцето на Сибир, град Красноярск, който е разположен сред виещи гори и червени планини. В жанрово отношение групата може да се разглежда като звукови алхимици, които смесват съставки от блек метъла, постметъла и шугейз (shoegaze), с талант за създаване на драматични мелодии, които имат емоционална наситеност, както и открояваща се мощ.

Сибирското създание на бездънния хаос Ultar ще наруши гробното си мълчание и ще изуми въображението ви. Дошло е времето да се потопите още по-дълбоко в тревожния мрак на отвъдното. Този мистериозен и зловещ постблек трибют към най-великия писател на ужаси и визионер на XX век H.P. Lovecraft ще проникне в сънищата ви и ще ви накара да се усъмните в рационалността на съществуването.
Въплъщението на ужаса е заспало, търпеливо очаквайки своето освобождаване. Този призрачен квинтет ще хвърли саван от мъгла над Европа, преди да изчезне в пустотата на ефирните духове и здрача. Завладяващо красивите и величествени откровения от трите им албума ще звучат, привличайки слушателите през зловещи порти в царството на сънищата.

Билети за концерта на Grima и Ultar можете да намерите в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg.
До 7-ми февруари включително,  биелтите ще са на цена от 27 лв. След това, до 11-ти април – по 32 лв. В деня на събитието, ако има останали билети, ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.

Ключови думи: