преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Шведите Soen с концерт в София през октомври 2024

Публикувано на 15 Декември 2023
Шведите Soen с концерт в София през октомври 2024

Шведската прогресив метъл супергрупа Soen се завръща в България за концерт в столичния клуб Joy Station на 16 октомври 2024г. След два почти разпродадени концерта през 2019 и 2022, София отново е част от турнето на групата, носещо името Memorial, по заглавието на шестия албум на Soen, който излезe само преди 2 месеца.

Шведите ще пристигнат с поне една съпорт група, като за гостите на концерта ще съобщим своевременно.

Билетите за концерта вече са в продажба в мрежата на EPAY.GO. Early Bird билетите струват 40лв, катo след изчерпването им цената ще се покачи на 50лв.

Soen са създадени първоначално през 2004г от Martin Lopez (Ex-Opeth & Ex-Amon Amarth) и Kim Platbarzdis, но групата официално стартира през 2010г, когато се присъединява вокалистът Joel Ekelöf (Willowtree). След няколко месеца се присъединява и басистът Steve Di Giorgio (ex-Death, Testament). Самият барабанист и създател на Soen - Martin Lopez описва музиката на Soen като “мелодична, тежка и сложна“, а музикалните медии и фенове намират в структурата на песните и записите на групата очевидни асоциации с Tool и Opeth.

Голяма част от идеите обгръщащи тематиката на шестте албума на Soen разглеждат през философска перспектива анализа към себе си и обществото, живота и смъртта, себепознанието и личното емоционалното пътешествие. Композициите залагат на поетика с фино проектиран хаос и засягат проблемите за съвременното общество, разгърнати в концептуален експресионизъм.

Сегашните музиканти в SOEN са: Cody Ford – китара, Lars Åhlund – клавишни и китара, Joel Ekelöf – вокали, Martin Lopez – барабани и перкусии; Oleksii 'Zlatoyar' Kobel – бас.

 

Ключови думи: