преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Red Hot Chili Peppers ще издадат нов двоен албум през октомври

Публикувано на 25 Юли 2022
Red Hot Chili Peppers ще издадат нов двоен албум през октомври
Снимка: Getty Images

Red Hot Chili Peppers обявиха изненадващо, че ще издадат нов двоен албум на 14 октомври тази година.

Творбата, озаглавена "Return of the Dream Canteen", отново е продуцирана от Рик Рубин, с когото Red Hot работиха върху излезлия на 1 април тази година "Unlimited Love", както и "Blood Sugar Sex Magik" (1991), "Californication" (1999), "By The Way" (2002) и „Stadium Arcadium“(2006).

Новината за новия албум беше съобщена от Антъни Кийдис от сцената на напълно разпродедения концерт на групата в Денвър, Колорадо в събота (23 юли).

В своето изявление във фейсбук, Red Hot Chili Peppers споделят: 

"Тръгнахме да търсим себе си като групата, която по някакъв начин винаги сме били. Просто за удоволствие свирихме и научихме някои стари песни. Не след дълго започнахме мистериозния процес на изграждане на нови песни."

"Красивата химия, която ни беше сприятелявала стотици пъти витаеше във въздуха и ние просто продължихме да работим. Чувствахме се като в сън. Когато всичко беше казано и направено, нашата мрачна любов един към друг и магията на музиката ни бяха дарили с повече песни, отколкото знаехме какво да правим."

"Е, решихме го. 2 двойни албума, издадени един след друг. И двата еднакво значими и рановпоставени. „Return of the Dream Canteen“ е всичко, което сме и някога сме мечтали да бъдем. Създадено с кръв от нашите сърца, искрено ваши, Red Hot Chili Peppers."

"Return Of The Dream Canteen" ще бъде втори албум на Red Hot Chili Peppers с Джон Фрушанте, след неговото завръщане в бандата в края на 2019 година.

Ключови думи: