преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Флий от Red Hot Chili Peppers прави подкаст за любовта към музиката

Публикувано на 24 Февруари 2023
Флий от Red Hot Chili Peppers прави подкаст за любовта към музиката
Снимка: Getty Images

Басистът на Red Hot Chili Peppers Флий обяви нов подкаст, в който ще изследва как хората се влюбват в музиката.

Озаглавена "This Little Light", поредицата от 15 части ще започне на 30 март и ще включва различни гости, сред които са американската певица Пати Смит, световноизвестния продуцент Рик Рубин и други. Те ще разговарят с Флий за своите ранни влияния и опит, учителите, които са ги насърчавали и как са се научили да балансират творчеството и кариерните интереси. Подкастът се продуцира в сътрудничество с Parallel и Audacy, а приходите ще бъдат в полза на Музикалната консерватория Силвърлейк, музикалното училище с нестопанска цел, което Флий, основава през 2001 г.

„Исках да направя "This Little Light" в полза на моето музикално училище“, споделя в свое изявление Флий. „Идеята за музикалното образование е да се влюбиш в музиката и да поемеш по музикално пътешествие на живота си. ... Пътят на всеки е толкова различен и е удивително да научим как всеки музикант е стигнал до музиката и е развил знания си с течение на времето.“

Флий основава Музикалната консерватория Силвърлейк заедно с приятеля си Кийт Бари след „сериозни съкращения на програмите за обучение по изкуства в държавните училища в Лос Анджелис“, пояснява уебсайтът му.

„Нашият основен фокус е върху младите хора, но всички са добре дошли и насърчавани да участват. … Целта ни е да поддържаме висок стандарт на преподаване, като същевременно работим в приятелска, забавна и възпитаваща среда. Изучаването на музика обогатява не само живота на ученика и учителя, но и общността и обществото.”

Ключови думи: