преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Проказа ще бъдат съпорт на Left To Die

Публикувано на 15 Март 2023
Проказа ще бъдат съпорт на Left To Die
Снимка: BGTSC

Родната група Проказа, ще видим на сцената преди Left To Die на концертът на 30 март. Събитието е с начален час 20:00, а мястото столичния клуб Mixtape 5

Концертът на Left To Die е част от първото европейско турне на супергрупата, на което те изпълняват целия легендарен албум на Death „Leprosy“ и подбрани песни от албума „Scream Bloody Gore“.

Проказа се „ражда“ в София през 2002 година. Групата е създадена от китариста Милен Владимиров, Благовест Петров (Eufobia, Coprostasis, Mizerere, Alley Sin, Dreg Starz) (барабани, вокали) и Стефан Абаджиев (Eufobia, Alley Sin, Dreg Starz) бас, вокали. През 2009-та към тях се присъединява още един китарист - Андрей Гегов (Enthrallment, Mizerere, Depraved). В периода 2004 – 2013 година бандата изнася клубни концерти в цялата страна и е част неизменна част от програмата на различни ъндърграунд фестивали. Междувременно през 2010 година излиза и дългоочаквания от феновете дебютен албум на групата. Следват неактивни за групата години. През август 2021 година Проказа се завръща с ново EP „Despicable Forms Of Life“, съдържащо 6 нови композиции. В края на 2021-ва към тях се присъединява Камен Ангелов - Stone Angel (Urban Grey, Magnetic) китари, който заменя дългогодишния китарист на бандата Андрей. В момента групата работи по нови композиции, като се надяваме, че ще чуем някои от тях на 30 март.

Тази година се навършват 35 годишни от издаването на класическия албум на DEATH „Leprosy“. На 30 март ще го отпразнуваме. Не го пропускайте и бъдете с нас!

Билетите са в продажба онлайн в мрежите на Eventim.bg и bilet.bg на цена от 35 лв и в деня на събитието - 45 лв.

Ключови думи: