преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Официалната биография на Queen излиза на български език в края на май

"Queen:Как започна всичко" е написана от Джаки Смит и Джим Дженкинс и с предговор от Брайън Мей

Публикувано на 15 Май 2023
Официалната биография на Queen излиза на български език в края на май
Снимка: Getty Images

Oфициалната биография на легендарните Queen ще излезе на български език в края на месец май. Книгата е дело на Джаки Смит и Джим Дженкинс - двама от най-големите и предани фенове на групата. Джаки Смит е председател на фенклуба на „Световните рекорди на Гинес“ и на този на Queen от около четиресет години. Джим Дженкинс е виден експерт на тема Queen и почитател на групата от самото ѝ създаване. Той пише бележките за обложките на "Greatest Hits" албумите и видеоизданията на бандата.

Преводът на български език е дело на Коста Сивов, а автор корицата на изданието за родния пазар е Фиделия Косева, която адаптира оригиналната корица Рут Кийтинг.

„Тази книга е наслада за всеки, който се интересува от историята на изключителния феномен Queen.“ – Брайън Мей

Официалната биография на легендарната рок група Queen излиза за първи път през 1992 г. – малко след смъртта на Фреди Меркюри. Книгата съдържа огромно количество информация за музикантите и проследява тяхното невероятно, изненадващо и главозамайващо изкачване към върха, без да скрива проблемите между тях, сблъсъците със звукозаписни компании, както и някои забавни, но и скандални истории, в които са били замесени.

Двадесет години по-късно Брайън Мей и Роджър Тейлър съдействат за издаването на това ново, допълнено и редактирано издание, съдържащо още повече снимки, факти и откъси от ексклузивни интервюта с музикантите, както и предговор от самия Брайън Мей.

Снимка: Сиела

Ключови думи: