преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Китаристът на Queen Брайън Мей е претърпял лек инсулт

Публикувано на 04 Септември 2024
Китаристът на Queen Брайън Мей е претърпял лек инсулт
Снимка: Getty Images

Китаристът на Queen Брайън Мей разкри, че наскоро е претърпял лек инсулт.

Въпреки че инцидентът първоначално оставил 77-годишната рок легенда без възможността да използва лявата си ръка, той оттогава е възвърнал достатъчно движение, за да може да свири отново на китара.

"Добрата новина е, че мога да свиря на китара след събитията от последните няколко дни", каза той в видеоклип, публикуван по-рано днес (сряда, 4 септември) на своя уебсайт. "Казвам това, защото имаше съмнение, тъй като този малък здравословен инцидент, за който споменах, се случи преди около седмица и това, което нарекоха, беше лек инсулт. Изведнъж - от нищото - нямах никакъв контрол над тази ръка. Така че беше малко страшно, трябва да кажа."

Мей e бил откаран в болницата Frimley Park в Камбърли, Съри, където получил "най-фантастичната грижа и внимание: сини мигащи светлини навсякъде, много вълнуващо".

Брайън разказва, че не е искал да оповестява публично своя лек инсулт по това време "защото не исках нищо около него. Наистина не искам съчувствие. Моля, не правете това, защото ще затрупа пощата ми и мразя това. Добрата новина е, че съм добре. Просто правя това, което ми казват, което на практика е нищо. Наказан съм, не ми е позволено да излизам, да шофирам, да се качвам на самолет, не ми е позволено да повишавам твърде много сърдечния си ритъм. Но съм добре."

Ключови думи: