преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Kataklysm и Soilwork със съвместен концерт в София

Публикувано на 04 Ноември 2022
Kataklysm и Soilwork със съвместен концерт в София
Снимка: Sofia Music Enterprises

Канадските дет метъл ветерани Kataklysm и шведските мелодет машини Soilwork се завръщат в България.

Шоуто им ще се състои на 20 април 2023 г. в зала Христо Ботев, а официален съпорт на турнето ще са Wilderun.

Не са много групите, постигнали това, което Kataklysm са през дългата си кариера, но това, което наистина ги отличава от масата е, че имат реална визия за света и създават перфектен музикален пейзаж, с който да го опишат.
Последният им албум „Unconquered“ вдъхва живот и нова енергия, въпреки сегашното хаотично състояние на света. Именно тази комбинация, заедно с безмилостната и органична способност на бандата да твори, са основната причина да изтръпваме, слушайки тяхната музика.

Още по-вълнуващо е, че ще ги видим заедно на една сцена с не по-малко разтърсващите Soilwork, които се завръщат с дванадесетия си студиен албум – „Övergivenheten“. Той представя групата в разцвета на силите й в точно тази фаза от живота ни, която е белязана от период от време, който вероятно никой на тази планета няма да забрави толкова бързо. Турнето на Soilwork е в подкрепа на новия албум, който успяха да запишат по време на пандемията и очакваха с нетърпение възможността да го свирят пред публика. Барабанистът Бастиан Тусгаард споделя, че не знае какво да очаква, когато отново излезе на сцена след толкова време на изолация.

За съжаление, на 14 септември т.г., дългогодишният китарист и текстописец на бандата Давид Андерсон трагично ни напусна и така „Övergivenheten“ се превърна в последния албум, записан с него. Въпреки това Soilwork заявиха, че няма да трепнат и ще продължат да дават свобода на своята креативност – от една страна да развиват и споделят личния си опит, а от друга – да служат на феновете си. Всеки им нужда от творчество и музика в живота си и каквото и да се случи, Soilwork няма да стоят на едно място, а ще дават на феновете си това, което заслужават – истинска и неподправена музика.

Организаторите на концерта (Sofia Music Enterprises) споделят, че очакват анонсирането на четвърта банда, която ще е специален гост на турнето.

Билети за концерта на Kataklysm и Soilwork със съпорт Wilderun на 20 април 2023 г. са вече в продажба в мрежата Bilet.bg (вкл. и магазини „На тъмно“), както и онлайн на www.sme.bilet.bg на цени от:

40 лв. за първите 100 билета
50 лв. след изчерпване на промо билетите и до 31.12.2022 г. вкл.
60 лв. от 01.01.2023 г. до 19.04.2023 г. вкл.
70 лв. в деня на концерта
* Деца до 10 год. възраст влизат без билет, но с придружител.

Снимка: Sofia Music Enterprises

Ключови думи: