преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Hammerhead с концерт в памет на Клиф Бъртън

Публикувано на 29 Август 2022
Hammerhead с концерт в памет на Клиф Бъртън
Снимка: BGTSC

Hammerhead ще изнесат специален концерт в памет на Клиф Бъртън! Събитието ще се състои от 19:30 часа на 27-ми септември на откритата сцена Арена София, столичен колодрум Сердика в Борисова градина.

На 27 септември 1986 година, едва 24-годишен, басистът на Metallica Клиф Бъртън загива в автобусна катастрофа близо до Люнгби, Швеция. По същото време групата е на турне в Европа, представяйки албума „Master Of Puppets“. В нощта след концерта в Стокхолм музикантите теглят чоп за това кой първи да си избере легло. Клиф изтегля най-силната карта – Асо пика, известна като „картата на смъртта“. Младият басист избира да си смени леглото с това на Кърк Хамет, което е най-близо до прозореца. Малко преди 7 часа сутринта автобусът на групата се преобръща. Клиф изхвърча през прозореца и загива на място, затиснат от автобуса. Останалите се отървават само със силен стрес.

Клиф Бъртън е смятан за един от най-добрите и креативни басисти в света. Въпреки неговата младост геният му остава дълбока следа в развитието на световната музикална сцена. Признат и почитан не само от феновете, а и от своите колеги той е най-непрежалимата загуба от историята на Metallica и вероятно на хеви метъла!

Билетите са в продажба онлайн и в мрежата на Eventim.bg в цялата страна. Електронната версия на билетите дава възможност да се отпечатва закупеният електронен билет вкъщи или да бъде проверен на място през телефона.

До края на месец август билетите ще са на цена от 15 лева. От 1 септември - 20 лева, а в деня и на място на събитието цената ще е 25 лева.

Всички фенове под 18 годишна възраст ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и попълнена от него декларация. Пълнолетен придружител е всеки родител, настойник или трето лице, полагащо грижи за детето, притежаващ билет. Всеки придружител на малолетни или непълнолетни лица под 18 годишна възраст трябва да носи попълнена и подписана в два екземпляра декларация, която ще може да изтегли онлайн в дните преди събитието.

Деца до 7 годишна възраст ще влизат на концерта безплатно - с придружител и попълнена декларация.

По време на програмата, присъстващите ще могат да се подкрепят с храни и напитки от специално обособените барове.

Предстои много специална вечер под откритото небе!

Събитието се организира с подкрепата на официалния фен клуб на Metallica A у нас – Harvester Of Sofia и професионалните организатори на събития BGTSC.

 

Ключови думи: