преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Faun с първи концерт у нас на 8 декември

Публикувано на 26 Април 2024
Faun с първи концерт у нас на 8 декември
Снимка: BGTSC

Гермнаската фолк метъл група Faun ще гостува за първи път у нас на 8 декември в столичния клуб Joy Station!

Цяло щастие е, че турнето „East & Central Europe Tour“ на фолклорния колектив ще се случи и феновете на средновековния фолклор ще успеят най-после да се срещнат и с тях в България.

Faun споделиха: „По време на турнето „East & Central Europe Tour“ през този ноември и декември ще свирим основно песни от настоящия ни албум „Pagan“, както и избрани песни от историята на FAUN. Щастливи сме да обявим също, че на това турне ще посетим страни, в които никога не сме свирили преди. Сигурно е, че ще представим изживяване в най-добрия му вид."

Faun са от водещите групи в света в смесването на средновековни инструменти и музика със съвременни ритми и модерна музика. Имат издадени единадесет студийни албума, от които пет са били в топ 10 на немските класации за албуми, а някои от тях достигат и челни позиции (например албумите "Pagan" и "Midgard" достигат до #3).

Faun имат в историята си над 1000 сценични участия на различни фестивали и музикални форуми из целия свят, а по време на концертите публиката и феновете им винаги се вълнуват. Музиката, която изпълняват е разнообразие от виртуозни изпълнения на средновековни инструменти, полифонични вокали и архаични бийтове. Стилът им е определян като паган метъл, фолк рок, даркуейв, а също средновековен фолк с келтски и скандинавски мотиви, но какъвто и стил да откриете в изпълненията и на концертите на FAUN музиката им си остава приказка и пиршество за душата.

Билети ще се продават ексклузивно онлайн и в мрежата на Eventim.bg от 26 април. Ограничено количество промо-билети ще се продават до 30 април, включително. Електронната версия на пропуските не е необходимо да бъде отпечатана, а ще могат да бъдат сканирани директно от телефон.

Ключови думи: