преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Джон Фрушанте за завръщането си в Red Hot Chili Peppers: „Химията е все още там“

Той е използвал само една китара в новия албум на бандата

Публикувано на 27 Октомври 2020
Джон Фрушанте за завръщането си в Red Hot Chili Peppers: „Химията е все още там“

Джон Фрушанте говори за своето решение да се завърне в Red Hot Chili Peppers и да запише нова музика с бандата в ново интервю. Той сподели, че той и останалите членове на групата са се събрали заедно да репетират и продължават напред с писането на нов материал.

„Това, което беше вълнуващо за мен, когато започнах да свиря отново с групата беше да видя какво мога да направя с една китара. За мен, през последните дванайсет години, китарата беше нещо, с което упражнявах музиката и не много съществена част от музиката, която правех. Така че в основата беше идеята колко различни светове можеш да извадиш от един Стратокастер“, сподели Фрушанте. „В други албуми използвах множество китари, но до момента в студиото съм ползвал една единствена. Опитвам се да накарам тази китара да говори по различни начини и да кажа нещо различно с всяка мелодия. До известна степен това е едно музикално предизвикателство“, каза още феноменалният музикант. Той добави, че сега, когато знае повече за барабаните, взаимоотношенията му с Чад Смит са напълно различни – „Много от барабаните са по-откачени спрямо предишните ни записи“.

Джон Фрушанте коментира, че след десетилетие извън бандата, завръщането му изглежда като „завръщане към семейството“. „Чувствам се изключително комфортно с тях“, каза още той. „Сякаш изобщо не е минало никакво време. Общо взето, чувстваме се толкова комфортно един с друг, както е било винаги“.

„Половината си живот прекарах в групата и половината извън нея. Предполагам, че това е заради желанието ми да поддържам някаква свежест и да не чувствам, че се превръщам в тип човек, в какъвто винаги съм се старал да не се превръщам, който постоянно се повтаря и влиза в твърде комфортната роля и начин на живот на рок звезда, манталитет на рок звезда. От една страна искаш да бъдеш оценен от хората, които те слагат на пиедестал, от друга, трябва да проверяваш егото си – не искаш да започнеш да мислиш, че си нещо повече от останалите хора или да ги оставиш те да си мислят така. Това беше жонглиране до известна степен и смятам, че егото е коварен опонент“, сподели още Фрушанте.

„Когато погледнах със свеж поглед бандата след цялото това време, мисля, че Флий, Антъни и Чад са наистина страхотни хора, с които да си в една група. Срещал съм други музиканти и съм виждал колко на зле могат да отидат нещата, когато егото е замесено. И ако говорим за рок музиканти, тези хора – от моята банда – наистина знаят как да стоят стъпили на земята. Ако говорим за свирене на китара, няма други, с които да предпочитам да бъда в една група, а за късмет, химията все още е тук и ние се наслаждаваме на компанията си“, завърши Фрушанте.

За последно китаристът беше част от албума на Red Hot Chili Peppers „Stadium Arcadium“ от 2006-а година.

Ключови думи: