преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Der Hunds празнуват 20-ти юбилей с концерт в София на 21 октомври

Публикувано на 02 Октомври 2023
Der Hunds празнуват 20-ти юбилей с концерт в София на 21 октомври

Тази година алтернативната рок група Der Hunds става на 20 години. Празненствата за забележителното им музикално пътешествие са на 21 октомври в столичния клуб Mixtape 5, когато с голям концерт бандата ще отбележи две десетилетия музика, приятелства и рокендрол истории с много приятели и гости.

Групата е създадена през 2003 г. от Боби “Косатката” Мудолов – вокалист и основен артистичен двигател на бандата. Боби, Мартин Евстатиев, Деян Петков и Иво “Пифа” Петров имат стабилно присъствие на българската алтернативна сцена и много странични музикални проекти, но Der Hunds e бандата, която запалва огъня в тях. Бандата печели редица първи места в радиокласациите, взима участие в световноизвестния холандски фестивал Eurosonic-Noorderslag в Грьонинген и издава три албума. След последния, излязъл в разгара на ковид пандемията в 2020 „Apocalyptoholics“, Der Hunds вече работят по нова музика и обещават да споделят част от нея на концерта на 21 октомври.

В двайсетгодишното музикално пътешествие до Der Hunds винаги са били техните приятели и братя по китари от Soundprophet и изборът именно тази банда да бъде специален гост на концерта, е повече от логичен. Soundprophet ще забият с характерната си сурова енергия преди Боби Косатката и компания да се качат на сцената в Mixtape 5. Вратите отварят в 19, а музикалната селекция с гръндж, инди и чист рокендрол преди и след концерта в поверена на Краси Москов.

Концертът по случай 20 години Der Hunds е на 21 октомври в голямата зала на клуб Mixtape 5 в София.

Билетите са на цена от 20 лв. в мрежата на Ticketstation, а в деня на концерта при наличност, ще бъдат 25 лв.

Ключови думи: