преди 1 мин.
No Sleep Till Brooklyn
Beastie Boys
сега
Shine On Me
Dan Auerbach
10
Pop-out player
Woman in love
Liz McClarnoan

Cool Den с видеоклип към песента "Лешояд"

“Лешояд” е третия видеоклип от албума “Тази земя”

Публикувано на 22 Юли 2022
Cool Den с видеоклип към песента

Група Cool Den представи видеоклипа към песента “Лешояд”. След заснемането на “Знам”, сега момчетата втвърдяват малко стила, но с присъщия за групата хумор и сатира.

Песента „Лешояд“ е посветена на склонността на много от медиите да насърчават човешкото съзнание да търси „хляб и зрелища“.

“Музикалното произведение цели да иронизира полити-ката на медиите да засипват зрителите с негативни новини, държейки ги по този начин прико-вани към екрана.” - споделят момчетата от групата, а Никола добавя: “Също така обект на са-тирата са и риалити шоутата и всички други лишени о т съдържателност ентъртеймънт прог-рами. Върху точно този аспект стъпва и музикалното видео - захаросано, но същевременно леко зловещ контрапункт на агресивния характер на песента”.

Зад заснемането на клипа стои екипа на Студио Разказ с изпълнителен продуцент Мария Цветкова, а режисьор и сценарист на видеото е Мария Колева. Видеото се заснема с подкре-пата на Four Elements и с подкрепата на Национален фонд Култура.

Момчетата от групата не спират за почивка, като до края на лятото обещават да пуснат още два видеоклипа, а участията им на живо не спират.

Най-скоро можете да ги видите на:

22 юли - Узана поляна фест, Габрово
24 юли в Барабар, Бургас
31 юли на Neverfest, Варна

А за средата на август подготвят и специална свежа изненада!

 

Ключови думи: